Csomós Miklós Skodával folytatja a rally EB-n
ERC

Magyarország egyik leggyorsabb és legszimpatikusabb rally versenyzőpáros a Csomós „Mixi” Miklós – Nagy Attila kettős már 2022-ben is a rally Európa bajnokságon, az ERC-n versenyzett egy régebbi Skoda Fabia R5-tel. Az autót tavaly év vége felé eladták és megindultak a találgatások mi lesz idén Mixiékkel. Sokan biztosra vették, hogy a Citroen Hungária támogatásával a Tagai Racing csapat által biztosított Citroen C3 Rally2 lesz az idei autójuk a rally EB-n. Erre engedett következtetni, hogy Mixiék ezzel az autóval indultak a Szilveszter rallyn is és elmondásuk szerint nagyon tetszett nekik az autó és a kiszolgálás is, amit a csapattól kaptak. Ehhez képest tegnap bejelentették, hogy maradnak a Skoda Fabiánál csak egy újabb típussal egy 2021-es Rally2 EVO-val indulnak az ERC-n. Találtak ugyanis egy megkímélt állapotú, keveset futott példányt és megvásárolták azt. Arról nem szólnak a hírek, hogy az idén milyen gumimárkával fognak versenyezni. 2022-ben a Hankook támogatásával versenyeztek, de az a gumigyártó nem volt regisztrálva a rally EB-n így bajnoki pontokat sem szerezhettek. Jó lenne ha az idei szezonban már a bajnoki pontokért is mehetne a harc nem csak a tapasztalatszerzés lenne az éves terv célja.

csm2.jpg

Alább Csomós Mixi és csapatának szavait olvashatjátok.

„Nem volt könnyű magunkban tartani, de nem húzzuk tovább az időt: bemutatjuk idei versenyautónkat! Sikerült hozzájutnunk egy nagyon jó állapotú Skoda Fabia Rally2 Evo-hoz, így végül ezzel indulunk 2023-ban. Nagyon izgatottan várjuk mire leszünk képesek vele, a technikán biztosan nem fog múlni, reméljük rajtunk sem! Februárban egy murvás teszttel kezdünk, aztán márciusban támadás.”

„Nagyon elégedettek voltunk a TRT munkájával és a Citroën C3 Rally2-vel a Szilveszter Rallyn, emellett jó ajánlatot kaptunk az ERC szezonra vonatkozóan” – mondta el Szabó Krisztián, csapatvezető. – „Mixi és Ati is szívesen versenyeztek volna vele az idén. Azonban minden részletet és körülményt megvizsgálva úgy döntöttünk, hogy idén is saját autóval folytatjuk. Mivel az elmúlt három év alatt nagy tapasztalatra tettünk szert a Skoda Fabia R5 üzemeltetésében, nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a Skoda Motorsporttal, ezért ebben a márkában gondolkoztunk. Azonban nagyon nehéz most jó autóhoz jutni, új autóval pedig nem tudnak kiszolgálni minket a Skodánál.”

csm.jpg

„Szerettünk volna előrelépni, ami sikerült, hiszen egy ritka megkímélt állapotú, keveset használt versenyautóra akadtunk Csehországban, amelyhez rövid időn belül beszerzünk minden hiányzó szettet és pótalkatrészt, hogy magabiztosan vághassunk neki az idei szezonnak. Az autó a napokban megérkezett a műhelyünkbe, ahol Mixi édesapja által egy alapos revízión esik át, hogy az idei rally Európa-bajnoki rajtját tökéletesen felkészített állapotban várhassa.“

„Az egyik szemem sír, a másik nevet – mondta Csomós Mixi. – A Szilveszter Rallyn nagyon tetszett a Citroën C3 Rally2 és nagyon komoly kiszolgálást kaptunk a TRT-től. Szívesen versenyeztünk volna velük az Eb-n is. Ugyanakkor örülök neki, hogy a jól bevált csapatunk készíti fel az autót és hogy egy fejlettebb Fabia Rally2 EVO-val vehetjük fel a versenyt az Európa-bajnokság élmezőnyével.“

Csomós Miklós és Nagy Attila együttműködő partnerei:

HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., GR-Motorsport, CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft.

Szöveg: Tommy és Csomós Miklós csapata

Fotók: Csomós Miklós facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2118033682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása