Lesz-e Monster Energy Ford Puma Rally1 (vagy Toyota Yaris Rally1)?
WRC

Aki a közösségi média felületeket aktívan nyomon követi annak feltűnhetett, hogy a Solberg család mostanában az USÁban tölti idejét ahol a pihenés, lazulás mellett a "Solbergek" felkeresték a Covid miatt élőben évek óta nem látott szponzoruk a Monster Energy kaliforniai székhelyét.
Amint az tudvalévő Oliver Solberget az ősz folyamán elbocsátotta a Hyundai Motorsport. Oliver az idén nyolc rally VB futamon kapott lehetőséget, sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy azt a "kis" Solberg tervezte és jelenleg arra keresnek megoldást, hogy egy másik csapatban vehessen részt a 2023-as rali világbajnokságon.
Ez a pár nap az USÁban pont elég volt ahhoz, hogy elindítson egy masszív pletyka folyamot a rally rajongók világában, hogy Oliver Solberg egy privát/félgyári Ford Puma Rally1-gyel versenyezhetne a rally VB-n 2023-ban. Csapattársa pedig az az Ott Tanak lehetne aki nemrég jött el a Hyundaitól... Neki elvileg 2023 végéig szerződése volt a Hyundai-nál és az a hír járja, hogy erre hivatkozva 2023-ban nem mehet másik gyári csapathoz versenyezni ezért neki kapóra jönne egy ilyen "félgyári" csapat. 

solbergek2.jpg

Ha a fentebb leírt pletykák valósággá válnak az jelen állás szerint fura állapotot szülhet az M-Sport házatáján, a szervízparkban. Ugyanis ha 2023-ban is lehetőséget kap az M-Sport-nál Sebastien Loeb és Adrien Fourmaux akiket a RedBull támogat akkor komoly "energiák" szabadulhatnak fel.

A twitteren közben olyanokat is lehetett olvasni, hogy ez az egész Monster Energy-s megoldás keresés a Toyotánál fog kikötni és nem a Fordnál. Erre engedhet következtetni a Toyota csapatfőnöke Jari-Matti Latvala mostani nyilatkozata miszerint 2023-ban lenne egy bérbeadós Toyota Yaris Rally1-esük...

solbergek.jpg

Két dolog biztos a sok pletyka közül, a Hyundai Motorsport (Neuville-lel, Lappival, Sordóval és Breennel) és a Toyota Gazoo Racing (Rovanperä-vel, Evans-szal, Katsutával és Ogier-vel) már bejelentette jövő évi csapatfelállását így már csak az M-Sport Ford (Fourmaux, Loeb, Greensmith, Loubet, Tänak és Solberg ????) csapata várat magára... Folyt. köv...

Szöveg: Tommy

Fotó: Oliver Solberg facebook 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6017983052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása