A Hyundai Motorsport 2023-as rally VB csapata
WRC

A Hyundai Motorsport csapata bemutatta a 2023-ban a rallyvilágbajnokságon résztvevő csapatát. 

Nem meglepő módon maradt a csapatnál a kezdetektől ott versenyző szélvészgyors belga Thierry Neuville aki idén a harmadik helyen végzett a bajnokságban.

tn_2.jpg

A Toyotától igazolt át a finn Esapekka Lappi aki idén részmunkaidős versenyzőként háromszor is dobogóra tudott állni amivel és a többi bajnoki pontjaival a bajnokság kilencedik helyén végzett. Lappi személye mondhatni, hogy meglepő, de pár hete már megszellőztette/valószínűsítette ezt a Dirtfish, tehát lehetett erre számítani. Ő és Neuville minden futamon rajthoz fognak állni a Hyundai i20 N Rally1-gyel. 

el_1.jpg

Ahogy a korábbi években megszokhattuk már lesz két részmunkaidő versenyzőjük is akik felváltva fogják használni a harmadik Hyundai i20 N Rally1-et. Egyikük a spanyol Dani Sordo aki már jó pár éve a Hyundai szolgálatában áll és idén háromszor is harmadik helyen tudott végezni egy-egy futamon. Sordo egy szimpatikus és gyors versenyző, jó, hogy marad még a rally világbajnokságon mert idén év elején azt nyilatkozta 2022 lesz az utolsó éve.

ds_1.jpg

A negyedik versenyző pedig a héten az M-Sport Ford-tól kiebrudált ír Craig Breen lesz aki szintén tehetséges, nagyon gyors tud lenni, de az idei éve a Fordnál katasztrófálisan sikerült. Voltak jó részeredményei, de sokat hibázott és mindössze a hetedik helyen végzett a bajnokságban. Breen egyébként 2019 - 2021 között három évig versenyzett már a Hyundai-nál így ő most visszatér a dél-koreai alakulathoz.

cb.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8517982756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása