Francia győzelem a rally EB utolsó versenyén
ERC

Múlt hétvégén, október 20-22. között zajlott az idei rally Európa bajnokság utolsó versenye a Katalán rally Spanyolországban. Ha úgy vesszük a futam a Rally Hungary helyét vette át ugyanis a katasztrófálisan sikerült elmúlt évi rendezések miatt az idén elvették az ERC futam rendezési jogát kishazánktól pedig még két évig aláírt szerződésünk volt állami háttér garanciával...

lmartin.jpg

A versenynaptárban sokáig nem is volt helyszín megadva az utolsó ERC verseny helyszínére és a végén az lett a megoldás, hogy együtt rendezték meg a Katalán rally világbajnoki futammal. Ez azt jelentette, hogy a csütörtök reggeli shakedown-on, a pénteki és a szombati napokon a WRC mezőny után ment az ERC mezőnye. Tehát a WRC mezőnyhöz hasonlóan pénteken négy gyorsasági szakasz várt a párosokra melyeket két körben kellett megfutniuk, a napi gyorsasági penzum szűk 119 km volt. A napi leghosszabb szakasz közel 23 km-es volt. Szombaton három gyorsaságit jelöltek ki szintén két körben, ezen a napon majd 117 km várt a versenyzőkre. A napi leghosszabb gyorsasági szakasz bő 24 km-es volt. Az ERC mezőnynek a szombati utolsó gyorsasági volt a külön pontokért is zajló power stage szakasz.

bonato.jpg

Mivel a bajnoki címek sorsa nagyrészt már az augusztusi Barum rallyn eldőlt a Katalán rally ERC futamnak mindössze 21! versenyzőpáros vágott neki. Ebből 8 db volt a Rally2-es, 1 db a Rally3-as valamint 12 db a Rally4-es autó. Egyetlen magyarként a László Martin – Berendi Dávid kettős indult egy Skoda Fabia Rally2 EVOval.

A verseny két napja során többeknek volt kisebb nagyobb gondjai, gumidefektjei, kicsúszásai, motorgondjai, de egy versenyzőpárost leszámítva a többi talpon maradt 20 autó célba ért. A magyar László Martin – Berendi Dávid kettős jól mentek, kétszer is harmadik időt autóztak egy – egy gyorsaságin amiből az egyik még a 35 (Rally2) autós VB mezőnyben is dobogós idő lett volna!

A Katalán rally ERC futamot a francia Yoann Bonato – Benjamin Boulloud páros nyerte meg a Citroen C3 Rally2-vel. László Martinék az ötödik helyen értek célba. A power stage-en Llarena, Bonato, László, Pons Pardo sorrendben végzett az első öt akik ezért plussz pontokat kaptak.

bonatoek.jpg

A 2022-es Katalán rally ERC futam első tíz helyezettje ebben a sorrendben végzett,

vege_8.JPG

A 2022-es rally Európa bajnokság élmezőnye pedig ebben a sorrendben fejezte be a szezont,

erc_elm_2022.JPG

A csapatok bajnoksága pedig így végződött,

erc_2022_teams_vege.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók, eredmények: https://www.fiaerc.com/erc/ , https://www.ewrc-results.com/

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6017963286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása