Rally VB hírek
WRC

A soron következő rally világbajnoki futamig, a Spanyol rallyig még hátravan majdnem két hét, de azért az események bőszen zajlanak a háttérben.

Amint az múlt héten kiderült a Hyundai Motorsport nem hosszabbít szerződést a fiatal Oliver Solberg-gel így ő 2022-ben már nem kap versenyzési lehetőséget. A Spanyol rallyra eleve Dani Sordo-t nevezték a harmadik autóval, de most kiderült, hogy a szezonzáró aszfaltos Japán rallyra is a rutinos spanyol pilótát nevezi a Hyundai Motorsport Ott Tanak és Thierry Neuville mellé. 

170522_hyundai-danisordo-launch-2922_001_8bfe9_f_1400x788.jpg

Másik hír az M-Sport Ford csapattól származik miszerint Craig Breen navigátora, Paul Nagle a Spanyol rally után befejezi aktív pályafutását. Egyből felreppentek a pletykák miszerint Breen sikertelen/gyenge idei teljesítménye miatt a Japán rallyra már el sem viszi őt az M-Sport csapat, sőt Breen 2023-as aláírt szerződése ellenére év végén megválnak tőle. Ehhez képest mai hír, hogy Craig Breen új navigátort választott magának aki nem más mint James Fulton. Ő az elmúlt két évben Josh McErlean-nek diktálta az itinert egy Hyundai i20 N Rally2-ben. A 30 éves navigátor tapasztalt, elkötelezett a rallysport iránt és nagyon örül a kihagyhatatlan lehetőségnek mellyen felért eddigi pályafutása csúcsára. A tesztek után nagyon várja már első éles rally világbajnoki bevetésüket a Rally1-es Ford Pumában. Breen elmondta, hogy a legutóbbi tesztek a kölcsönös bizalom kiépítéséről szóltak a Fultonnal való együttműködésben, a Japán Rally pedig arról szól majd, hogy a következő szezonnyitón, a Monte-Carlo Rally-n már összeszokva állhassanak rajthoz. „Bízom Jamesben” – mondta Breen. „A legutóbbi teszteken járt nálunk az M-Sportnál és a Japán rally jó tapasztalatokkal fog szolgálni a következő szezon előtt. Paul [Nagle] is csatlakozni fog hozzánk Japánban, hogy mindent elrendezzen és próbálja majd Jamest instruálni, megnyugtatni." 

Richard Millener csapatfőnököt lenyűgözte Fulton fejlődése. Hozzátette: „Először is szeretném megköszönni Paulnak azt a kemény munkát és erőfeszítést amelyet ebben a szezonban Craigért és a csapatért végzett. Remek ember és biztosan hiányozni fog. "Ez egy nagyon izgalmas lehetőség James és Craig számára is. Ez egy új fejezet a páros számára és a tesztek alapján úgy tűnik, hogy remekül tudnak majd együtt dolgozni. James nagyon professzionális, felkészült és elkötelezett melyek kulcsfontosságúak, hogy sikeres navigátorrá váljon.”

111022_fulton_887c4_f_1400x788_1.jpeg

Szöveg: Tommy és www.wrc.com 

Fotók: www.wrc.com 

111022_breen_51aec_frz_1400x788.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8917951894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása