Ogier kiütötte Lappit a Toyotától

Pár héttel ezelőtt jelentette be a Toyota Gazoo Racing rally csapata, hogy a szeptember végi Új-Zéland rallyn ismét Sebastien Ogier ülhet majd be a negyedik Toyota Yaris Rally1 Hybridbe amit az idén felváltva használtak Esapekka Lappi-val.

ozsi_5.jpg

Tegnap viszont kiderült, hogy Lappi idei rally VB-s szezonjának lőttek. A Toyota csapat ugyanis Rovanpera, Evans és Katsuta mellett Ogier-t indítja mindhárom hátralévő futamon. Így a szeptember végi Új-Zéland rallyn, az októberi Katalán (Spanyol) rallyn és a novemberi szezonzáró Japán rallyn is.  

ozsi2_1.jpg

Ezzel a francia pilóta a 2022-es versenynaptár csaknem felében szerephez jut. Monte-Carló, Portugália és Kenya után Új-Zélandon, Spanyolországban és Japánban is versenyezhet majd. Ami a finn Esapekka Lappit illeti az ő szezonja ezzel véget ért Görögországban és jelenleg úgy néz ki 2022-ben már nem kap lehetőséget hacsak a Toyota csapat nem küld egy ötödik autót is a Japán rallyra... 

lappi_2.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Toyota Gazoo Racing

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2117936018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása