Sztárparádé lesz a 20. Rallylegenden
Rallylegend

Nem egész egy hete jelentette be a Rallylegend szervezése, hogy az idei Rallylegenden 1-1 Toyota Celicával rajthoz áll Kalle Rovanpera és Jari-Matti Latvala. Ma pedig nyilvánosságra hozták, hogy jó pár egykori szárpáros San Marinóba megy az idén 40 éves Lancia 037-et ünnepelni. Ennek megfelelően találkozhatunk majd a Walter Röhrl - Christian Geistdorfer kettőssel és a Markku Alen - Ilkka Kivimaki párossal is akiknek köszönhetően nyerte meg a Lancia a 037-tel a csapatvilágbajnoki címet 1983-ban ami az utolsó olyan csapatbajnoki cím volt amit kétkerékmeghajtású autóval nyertek meg. Hozzá kell tenni, hogy a cím megszerzésében a Attilio Bettega - Maurizio Perissinot és az Adartico Vudafieri - Gigi Pirollo kettősök is hozzájárultak, utóbbiak is tiszteletüket teszik a Rallylegenden. De mint minden évben most is eljön a kétszeres rallyvilágbajnok Miki Biasion - Tiziano Siviero páros, a Lancia 037-tel Európa és olasz rally bajnok Dario Cerrato valamint Andrea Zanussi illetve Tonino Tognana is. 

04_lancia_037_tribute_40_years.JPG

Több egykori dekorációval ellátott Lancia 037-et állítanak majd ki és mennek is velük. Röhrl és Alén egy Martini Racing dekorossal míg Biasion egy Totip - Eberhard & Co variációval hajt végig a gyorsaságikon. 

01_rohrl.jpg

Külön teret szentelnek annak a Lancia 037-nek amelyik előszőr nyert olasz rally bajnoki futamot, 1982-ben épp a San Marino rallyt a Tonino Tognana - Massimo de Antoni kettős nyerte meg. Mindketten részt vesznek a Rallylegenden, hogy Cesare Fiorióval, Miki Biasionnal, Dario Cerratóval és más sztárokkal együtt beszélgethessenek egykori jelentős sikereikről és arról a rendkívüli szezonról amikor a velencei bajnok uralta az olasz rally bajnoki szezont az igen gyors Ferrari 308 GTB fedélzetén és meg is nyerte az olasz rally bajnoki címet. Ebben az évben, 1982-ben az szezon fináléjában nyerte meg a San Marinó rallyt a vadiúj Lancia 037 volánjánál. A futamgyőztes Lancia 037 mellett kiállítják majd Tognana nemrégiben restaurált Ferrari 308 GTB-jét is.

02_alen_e_biasion.jpg

Idén harminc éve, hogy a fiatal Andrea Aghini - Sauro Farnocchia kettős történelmi győzelmet aratott az 1992-es  Sanremo-i rally világbajnoki futamon az azóta már klasszikussá vált Martini Racing színű Lancia Delta HF Integrale-val. Ennek örömére Aghini ismét beül egykori versenyautójába és a tervek szerint szombaton és vasárnap a The Legend szakaszon fogja szórakoztatni a nézőket.

05_aghini_sanremo_1992.jpg

Szóval jó kis parádénak nézünk elébe idén is. A fentebb leírt nevek a szervezők által meghívottak, de július óta lehet nevezni is a futamra. Reméljük, hogy minél több egykori és mai bajnok vagy közönségkedvenc adja le nevezését a 20. Rallylegend-re. 

03_fiorio_cesare.jpg

Szöveg: Tommy és Rallylegend

Fotók: https://www.rallylegend.com/en/home-en/  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4117925551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása