Rovanpera és Latvala a Rallylegenden!
Rallylegend

Ma hozták nyilvánosságra, hogy az október 13-16. közötti 20. Rallylegenden rajthoz áll a rally VB pontversenyt idén toronymagasan vezető finn Kalle Rovanpera és csapatfőnöke a szintén finn Jari-Matti Latvala. 

kalle_rovanper.jpg

Mivel mindketten a Toyota Gazoo Racing csapatának dolgoznak ezért adja magát, hogy mindketten Toyotával fognak San Marinóban is versenyezni. Méghozzá Latvala saját gyűjteményéből hoznak el két régi Toyota Celicát. Latvala egy korábban Carlos Sainz által használt 1990-es évjáratú ST165-ös típussal, míg Rovanpera egy 1992-es, már  a gömbölyű kasztnis ST185-öt kap majd.

jari-matti_latvala.jpg

Jari-Matti Latvaláról mindenki tudja, hogy több gyári rally csapatnál versenyzett sok éven keresztül. Összesen 18 db VB futam győzelmet szerzett pályafutása során, ötször volt év végén dobogós helyezett, de a világbajnoki cím nem jött össze neki. Egy igazi rally bolond aki mindent tud a rallysportról, az ST165 Celicával rendszeresen indul Historic rallykon, egy látványosan és gyorsan versenyző pilótáról van szól. 

toyota_celica_gt4_st165_1.jpeg

A 22 éves Kalle Rovanpera pedig kis szerencsével akár a rallyvilágbajnoki címet is bezsebelheti mielőtt rajthoz áll a Rallylegenden. Jelenleg 72 ponttal vezeti a rally VB-t és a Rallylegendig hátra van még két futam, az simán elég lehet számára, hogy minden idők legfiatalabb rally világbajnokává váljon. 

toyota_celica_gt4_st185.jpg

A Rallylegend egyik főszervezője Vito Puarelli elmondta, hogy "rendkívül boldogok vagyunk, hogy Jari és Kalle részt vesz a 2022-es Rallylegend. Számunkra ez a legjobb módja annak, hogy méltóképp megünnepeljük a huszadik Rallylegendet. Köszönjük Jarinak aki megtisztel minket a barátságával és nagy örömmel várjuk a fiatal bajnok Kallét."

Szöveg: Tommy

Fotók: Rallylegend

    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5917921451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása