Idén 20 éves lesz a Rallylegend
Rallylegend

Idén október 13-16. között tartják San Marinóban a 20. Rallylegendet. Az eseményre mint minden évben, de most talán még inkább rengeteg rally rajongót és résztvevőt várnak szerte a világból. Az évek alatt a Rallylegend állandó résztvevője, mondhatni saját arca lett 1988 és 1989 rally világbajnoka Massimo "Miki" Biasion és szép lassan állandó partnere kezd lenni ebben a szerepben a mai rally világbajnoki sorozat aktuális figurája Craig Breen is. Az elmúlt 19 évnyi Rallylegenden szinte az összes egykori rallyvilágbajnok részt vett már, volt aki több alkalommal is. De a világbajnokok mellett természetesen jut szerep az egyéb kontinens és nemzeti bajnokoknak is, szerencsére ők is évről évre ellátogatnak San Marinóba, hogy részt vegyenek ezen a tét nélküli, felszabadult rally ünnepen.

lancia_037_rallylegend.JPG

A verseny lebonyolításában lesz egy újdonság. A csütörtöki napon a versenyközpont (Rally Village) környékén fognak lebonyolítani egy 4 km hosszú Szuperspeciált amit minden, a versenybe nevezett párosnak teljesíteni kell. E mellett természetesen nem maradhat el a szokásos rajtceremónia a Rallylegend Parade sem.

Pénteki napon a már jól bevált séma szerint két gyorsasági vár a mezőnyre melyeket a san marinói várban tartandó esti gyűjtő után még egyszer teljesíteniük kell. Szombaton három gyorsaságit kell kétszer megfutniuk majd vasárnap ismét két gyorsasági lesz szintén két alkalommal.       

A 20. Rallylegendre július 25-én hétfőn nyitják meg a nevezést és szeptember 29 csütörtökön zárják azt le. A futamra maximum 160 páros nevezését fogadják el. A nézői belépőjegyeket május végén kezdik el árusítani a TicketOne platformon és júliusig tartanak majd az elővételi akciók.      

A Rallylegend 20. születésnapja mellett a másik idei téma a Lancia 037 lesz ami az idén 40 éves, ez az a hátsókerékmeghajtású rallyautó amivel utoljára még rally világbajnoki címet tudtak szerezni az összkerék meghajtásúak hegemóniája előtt. A 40 éves szülinap alkalmából sok egykori, a típussal sikeresen versenyző pilótát terveznek meghívni és szeretnének minél többféle egykori dekorációban versenyző Lancia 037-est kiállítani a Rallylegenden.

Szöveg: Tommy

Fotó: www.rallylegend.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9717834507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása