Nil Solans nyerte a Kanári szigeteki rally EB futamot
ERC

Az elmúlt hétvégén péntek-szombaton zajlott a rally Európa bajnokság aktuális fordulója a Spanyolországhoz tartozó Grand Canaraián. Igazából már csütörtökön elkezdődtek a programok hiszen a reggeli shakedown szakasz után este tartották az első rendes gyorsaságit ami csupán 1,5 km-es volt, de a végeredménybe már beleszámított.

140522_solans_sat_e1a36_f_1400x788.jpg

A futam jó minőségű és többnyire széles aszfaltos utakon zajlott. Pénteken három gyorsasági várt a mezőnyre melyeket kétszer kellett teljesíteniük, a napi versenytáv bő 95 km-t tett ki. Szombaton szintén három gyorsasági várt a versenyzőkre melyeket szintén kétszer kellett teljesíteniük, a napi versenytáv itt 97 km-t tett ki.

A nevezési listán 96 páros nevét olvashattuk, köztük négy magyar párosét. Ők voltak a Herczig Norbert – Igor Bacigál (Skoda Fabia Rally2), a Csomós Miklós – Nagy Attila (Skoda Fabia R5), a László Martin – Berendi Dávid (Renault Clio Rally4) és a Herczig Patrik – Bán Vilmos (Renault Clio Rally5) kettősök.

140522_llarena_sat_23a39_frz_1400x788.jpg

A futam bővelkedett a rally versenyeken szokásos fordulatokban, azaz a megforgásokban, látványos és kevésbé látványos bukásokban, az elgumizásokban és kisebb nagyobb hibákban.

A több mint két napnyi és bő 193 km-nyi száguldást végül a spanyol Nil Solans – Marc Marti kettős nyerte meg egy VW Polo R5-tel. Második helyen végzett a spanyol Efrén Llarena – Sara Fernández páros egy Skoda Fabia Rally2-vel míg a dobogó legalsó fokára a francia Yoann Bonato – Benjamin Boulloud kettős ért be egy Citroen C3 Rally2-vel.

140522_bonato_sat_6612a_frz_1400x788.jpg

Magyarjaink közül Herczig Norberték az abszolút értékelés 10. helyén, míg Csomós Miklósék az abszolút értékelés 11. helyén végeztek. Herczig Patrikék az RC5 géposztály 11. helyén míg a Clio Trophyban a 6. helyen fejezték be a futamot. László Martinék az RC4-es kategória 11. helyén végeztek míg az ERC4 Junior értékelésben a 7. helyen teljesítettek.

Következő rally Európa bajnoki futam a Lengyel rally lesz június 10-12. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/erc/

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7517832475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása