Sikeresen lement az Orfű rally
Rally2, Rally3, Historic

E hétvégén, március 18-19-én zajlott a hazai rallybajnokságok nagy részének a kezdő futama az Orfű rally. Itt és most a Rally2, a Rally3 és a Historic mezőnyök kezdték meg a 2022-es szezont. Mellettük a Teszt kategóriában nevezhetett még bárki, pld. Rally1-es párosok is, volt is belőlük jópár.

A pályabejárások pénteken voltak, míg a versenynap kissé hűvös, de szép napos időjárási körülmények között szombaton zajlott. A Rally2, a Historic és a Teszt kategóriák 6 db gyorsaságit teljesítettek több mint 76 km hosszban. A Rally3 és a Regularity mezőnynek 4 db gyorsaságit jelöltek ki majd 51 km hosszban.

A Rally2 mezőnyét végül a Spindler Jenő - Csizmadia Csaba páros nyerte az ifj.Fogarasi Attila - Toloczkó Péter és a Zsebe Gábor - Mohácsi László kettős előtt.

spindler.jpg

A Historic OB mezőnyében senkitől sem veszélyeztetve a Wirtmann Ferenc - Nyirfás Yulianna páros nyert több mint két perc előnnyel. Mögöttük következtek a Kalapács Zsolt – Kalapács Kornél és a Kóka Tamás – Kóka Tamás párosok.

wirtm.jpg

A Rally3-ban több mint 23 mp-es előnnyel a Zákányi János Balázs - Vidécz Zsolt kettős nyert, második lett a Takács István - Takács István páros és a Fábián Lóránt - Ihász László páros állhatott fel a dobogó alsó fokára.

zakanyi.jpg

Az Orfő rally ugyan nem volt Rally1-es futam, de teszt célból többen is rajthoz álltak itt. Közülük a Turán Frigyes - Farnadi Ágnes páros volt a leggyorsabb akik jelentős előnnyel nyertek. Második lett Tóth Tibor és Szabó József míg a harmadik helyre Német Gábor és Velezdi Eszter ért be.

turan_2.jpg

Jövő héten azaz március 25-26-án a Salgó rallyval a Rally1 is megkezdi a 2022-es bajnoki szezont, pályák tekintetében nem lesznek nagy újdonságok, valszeg a nevezők oldaláról sem számíthatunk nagy világszámra, de aki tud menjen rallyt nézni Nógrád megyébe.  

Szöveg: Tommy                                                                                                

Fotók: Rally Szakági Bizottság

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7917785242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása