Michelisz Norbert marad a Hyundai-nál
WTCR

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a 2019-es WTCR világkupa bajnok Michelisz Norbert marad a Hyundai Motorsport kötelékében és idén is a Hyundai által támogatott olasz BRC Racing Team Hyundai Elantra N TCR autóját fogja kormányozni. A versenysorozat 2022-ben is a Goodyear verseny gumijait fogja használni.

03-norbert-michelisz-scaled_1.jpg

Michelisz Norbert 2018 óta versenyzik a Hyundai Motorsport-nál, 2019-ben sikerült megnyernie a bajnokságot. Régi csapattársa Gabriele Tarquini, akivel már a Hondánál is együtt versenyzett és a Hyundai-nál is végig egy csapatban mentek tavaly év végével visszavonult. Az ő helyére érkezett a csapathoz a roppant tehetséges és mindössez 25 éves spanyol Mikel Azcona aki gyakorlatilag világéletében a Seat (Cupra) versenyzője volt, tavaly épp a Zengő Motorsportnál ment egy vadiúj Cuprával. Mikel Azcona nem nyeretlen kétévesként érkezett a Hyundai-hoz. Kétszer nyerte meg a TCR Europe sorozatot, három WTCR futamgyőzelme van és tizenkétszer végzett dobogós helyen. Elmondta, hogy nagyon boldog és büszke, hogy a Hyundai-nál versenyezhet és, hogy ez az igazolás nagy lépés a versenykarrierében, mindez nem jöhetett volna létre a családja támogatása nélkül. Véleménye szerint a Hyundai egy mérce a Motorsportban akikben nagy potenciál van. Alig várja már, hogy megkezdhesse a munkát csapattársával és mindenki mással a csapatban. 

unnamed_31.jpg

A 37 éves Michelisz Norbert örül, hogy Mikel Azcona személyében egy igen tehetséges és sikeres csapattársat kapott. Elmondta, hogy végig figyelemmel kísérte Azcona pályafutását és véleménye szerint jól döntöttek a csapatnál amikor őt igazolták le Gabriele Tarquini utódjának. Céljuk, hogy a versenyképesnek ítélt Hyundai Elantra N TCR autójukkal a kezdetektől sikereket érjenek el. 

mn.jpg

A 2022-es WTCR versenynaptára az alábbiak szerint fog alakulni.

Rounds 1 and 2: WTCR Race of Czech Republic, Autodrom Most, April 9-10
Rounds 3 and 4: WTCR Race of France, Circuit de Pau-Ville, May 7-8
Rounds 5 and 6: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife, May 26-28
Rounds 7 and 8: WTCR Race of Hungary, Hungaroring, June 11-12
Rounds 9 and 10: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón, June 25-26
Rounds 11 and 12: WTCR Race of Portugal, Circuito de Vila Real, July 2-3
Rounds 13 and 14: WTCR Race of Russia, Sochi Autodrom, August 6-7
Rounds 15 and 16: WTCR Race of Korea, Inje Speedium, October 8-9
Rounds 17 and 18: WTCR Race of China, Ningbo International Speedpark, November 5-6
Rounds 19 and 20: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia, November 18-20.

Szöveg: WTCR és Tommy

Fotók: FIA WTCR  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1317282946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása