Delecour és Cinotto a Rallylegenden
Rallylegend

Ugyan a nevezési zárlat csak szeptember 22-én lesz, de szokás szerint elkezdtek szivárogni az idei Rallylegenden induló versenyzők nevei. A legismertebb a már sokadszorra visszatérő Francois Delecour megannyi gyári csapat egykori pilótája aki a mai napig aktívan rallyzik még. Ő egy Ford Sierra Cosworth-tal indul, azzal a Q8 dekorációval amivel 1991-ben a biztos 40 másodperces vezetés birtokában az utolsó gyorson hibázott és csak a harmadik helyen ért célba. 

delecour.jpg

Michele Cinotto, Emilio Radaelli-vel indul azzal a gyári dekoros Group 4-es Audi Quattro-val amivel 1981-ben a Sanremo rally-n az akkor 22 éves Cinotto-nak elindult a rally VB-s pályafutása. 

Rajthoz áll a Pier Felice Filippi - Gianpaolo De Mela kettős egy eredeti kék-fehér színösszeállítással és szponzor feliratokkal dekorált Lancia Stratos-szal mellyel 1981-ben az olasz legénység megnyerte a TRN döntőt amiben az akkori összes nagymenő, de nem profi olasz rallyversenyző közül választották ki a legjobbjait. Filippi pályafutása ezután alábbhagyott, nem állt rajthoz rendszeren, de voltak sikeres megmozdulásai többek között Fiat 131 Abarth-tal, Lancia 037-tel, Lancia Deltával és egyéb Mitsubishi csapatokban. Aktív pályafutása 2006-ban ért véget, ekkor két futamon indult egy Peugeot 206 WRC-vel. 

A fiatal Angelo Pucci Grossi aki az idén az olasz Toyota GR Yaris Rally Cup-ban versenyzik szintén rajthoz áll a Rallylegend-en, édesapja az egykori szintén rally versenyző Giuseppe Pucci Grossi navigátorával Alessandro Pavesi-vel. Így újra feltűnik egy rally autó oldalán a Grossi - Pavesi kettős neve. A Rallylegend szelleméhez igazodva egy piros színű Lancia Delta Integrale-val próbálnak szerencsét.  

Az egykori Moto GP bajnok Loris Capirossi indulását már korábban bejelentette a Rallylegend. 

Nagy veszteség érte augusztusban a rallysportot és a Rallylegend-et amikor egy közúti motor balesetben elhunyt az osztrák Audis, Christof Klausner. A Rallylegend szervezői szeretnének méltón megemlékezni régi jó barátjukról. Ehhez kapcsolódik egy jelentősebb kezdeményezés, amelyet Christof Klausner családjával együttműködve találtak ki. A Rallylegend-en emlékpólót fognak árusítani melynek a bevételét Klausner Audi Quattrojának rekonstrukciójára költik majd, mivel az autó a 2020-as Janner rally-n jelentősen összetört. A helyreállítás után az Audi Quattro 2022-ben visszatér a Rallylegendre egy olyan meglepetéspilótával, akit a Klausner család választ majd ki.

klausner.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5916687360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása