Loris Capirossi a Rallylegend-en
Rallylegend

Az idei, immár 19. Rallylegend október 7-10. között kerül megrendezésre a San Marinói köztársaságban. A szervezők gőzerővel dolgoznak rajta, hogy a verseny kezdetére minden összeálljon, minden klappoljon. A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok egykori és régebbi világsztár érkezése várható, az első akit hivatalosan bejelentettek a korábbi háromszoros, 125 cm3-es és 250 cm3-es gyorsasági motoros világbajnok olasz Loris Capirossi aki egy utolsó fejlesztésű, Michelin dekorációjú és Sparco kiegészítőkkel felszerelt R5 kategóriás rallyautóval áll rajthoz.

capirossi_2.jpg

A Capirex becenévre hallgató motoros 1990-ben és 1991-ben egy Honda RS125 R nyergében nyerte meg a 125 cm3-es gyorsasági motoros világbajnokságot. Majd 1998-ban már Apriliával húzta be a 250 cm3-es világbajnoki címet. Ezt követően 2001 és 2011 között az 500 cm3-es majd az abból kialakuló MOTO GP-ben szerepelt. Itt 2001-ben és 2006-ban a harmadik helyen végzett az év végi értékelésben. Capirossi számára nem ismeretlen a versenyautók világa sem, 2012-ben a Monza Rally Show-n a Super 2000-es kategóriában 5. helyezést ért el. Elmondta, hogy nagyon örül, hogy részt vehet a Rallylegend-en és megtiszteltetés számára, hogy ő az egyik vendégversenyzője a Rallylegend-nek. Nagy rajongója a rallysportnak és kíváncsian várja a mindig változatos mezőnyben előforduló legkülönbözőbb versenyautókat és azok pilótáit. Capirossi civilként mostanában a Moto GP-t irányító Dorna cég versenyigazgatóságán dolgozik.    

capirossi.JPG

A versenyközpontban a Rally Village-ben az idén úgy akarják elhelyezni az ott állomásozó csapatokat, hogy a nézők még jobban megcsodálhassák az ott álló versenyautókat, nem tudom, hogy s mint lesz ez kivitelezve, nemsokára kiderül.

A nevezési zárlat szeptember 22., remélhetőleg minél több versenyzőpáros adja le indulási szándékát és a tavalyi Covid vészterhes időszak után ismét egy komplettebb versenyzői létszám jön össze. Közben folyamatosan zajlik az online belépőjegy értékesítés a nézők számára. 

A versenyen lesz WRC, Myth és Historic kategória valamint több versenyző kérésének eleget téve korlátozott számban, de engedni fogják az új R5-ös autókkal való indulást is. Az idén is rajthoz lehet állni a valódi, eredeti egykori versenyautókkal a Heritage kategóriában, ők kevesebben fognak menni és nem is versenytempóban hanem a Sport regularíty szabályok szerint.  

image001.jpg

A Rallylegend két főszervezője Vito Piarulli és Paolo Valli is megemlékezett az augusztus 22-én egy tragikus közúti motor balesetben 46 évesen elhunyt Christofer Klausnerről. Ő hosszú évekig meghatározó résztvevője volt a Rallylegend-eknek, aki látta sosem felejti el a lendületesen keresztben csúszó, lángoló, durrogó Audi Quattróját. A szervezők ígérete szerint az idei versenyen méltó módon fognak megemlékezni a Rallylegend egyik legnépszerűbb versenyzőjéről.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com 

   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816671012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása