Most hétvégén kezdődik az ORB Rally1 bajnokság!
ORB, MNASZ

Most hétvégén - április 17-18. között - lesz az Országos Rally bajnokság az ORB Rally1 első fordulója az I. Therwoolin Boldogkő rally. A versenyen a Rally1, a Rally1 ORC és a CEZ mezőnyt értékelik majd.

i_therwoolin_boldogko_rally_rt-1024x559.png

A Covid járvány miatt a verseny sajnos nézők nélkül kerül megrendezésre. Nagyon kérik a rendezők a cserkész, gombász szurkolókat, hogy ne menjenek ki a versenyre, mert minden gyorson a rajt előtt végigmegy egy rendőrautó, és akit ott talál a pálya mellett azt igazoltatni fogja. Egy ilyen igazoltatás viszont 10-15 perc/ember és ez így alaposan késleltetni fogja a rally lebonyolítását. Mindenkit arra kérnek, hogy az interneten kövesse nyomon a versenyt, lesznek élő bejelentkezések / közvetítések, időeredmény közlő oldalak.

Időeredményeket például itt lehet majd nyomon követni,

https://q8oils.rallylive.hu/boldogko-rally-2021/eredmeny

Ennyit a rossz hírről.

Mert van jó hír is ami már rég nem titok. Az egyik, hogy a komplett 2021-es hazai rallybajnokságban részt fog venni a tavalyi WRC-2-es világbajnok Mads Östberg egy Citroen C3 Rally2vel és a szintén WRC-2-es valamint ERC, APRC és megannyi Cseh bajnoki cím tulajdonosa Jan Kopeczky is full szezont megy az ORB-ben egy Skoda Fabia Rally2-vel. A másik jó hír, hogy a jövő heti Horvát WRC futamra való felkészülés jegyében a Boldogkő rallyn rajthoz áll a fiatal Nikolay Gryazin egy VW Polo R5-tel aki egy rohadt gyors pilóta. Rajtuk kívül Vincze Ferenc kivételével indul a komplett hazai élmezőny is, mindösszesen 20 db körül lesz a csúcsnak mondható Rally2-es/R5-ös autók száma míg a futamra 90 páros adta le nevezését.

A nevezési listát itt lehet megtekinteni,

https://q8oils.rallylive.hu/boldogko-rally-2021/nevezok

Az I. Therwoolin Boldogkő rally eredetileg Miskolc rallynak indult, de a járvány miatt Miskolc városa visszalépett a szerepléstől és utána új helyszínt keresve jutott el a szervező Boldogkőre. Mindezt csak azért jegyzem meg mert a gyorsasági szakaszok nem lesznek ismeretlenek sem a távol maradó nézőknek sem a mezőny nagy részének. Három darab gyorsasági lesz melyek rég nem szerepeltek már a Miskolc rally programjában, de ezek neve nem ismeretlen senki számára. A három gyorsaságit háromszor kell majd teljesítenie a párosoknak. Ami egy kicsit vicces így április 15-én az az, hogy az elmúlt napok időjárása miatt engedélyezték a szög nélküli, regisztrált hó gumik használatát, reméljük azért nem lesz rá szükség.

A verseny programja és időterve az alábbiak szerint néz majd ki.

Április 16. (péntek):

8:00 – 18:00 – Itiner kiadása – és adminisztratív átvétel

Versenyiroda: Boldogkőváralja, Faluház – Kossuth L. utca 40.

Április 17. (szombat):

8:00 – 14:00 – Technikai átvétel

Pályabejárás: 2021. április 17. (péntek) 8:00 – 2021. április 18. (szombat) 12.00-ig.

Április 18. (vasárnap):

Gyorsasági szakaszok

8:23, GY1 – Viszló – Bódvalenke/1

9:11, GY2 – Meszes – Rakaca/1

9:49, GY3 – Kányi elágazás – Hernádvécse/1

12:27, GY4 – Viszló – Bódvalenke/2

13:15, GY5 – Meszes – Rakaca/2

13:53, GY6 – Kányi elágazás – Hernádvécse/2

16:31, GY7 – Viszló – Bódvalenke/3

17:19, GY8 – Meszes – Rakaca/3

17:57, GY9 – Kányi elágazás – Hernádvécse/3

18:57, az I. Therwoolin Boldogkő Rally célja.

 

Szöveg: Tommy

Eredmények, nevezési lista: https://q8oils.rallylive.hu/boldogko-rally-21 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016501940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása