Alexey Lukyanuk marad az ERC-ben
ERC

A kétszeres rally Európa bajnok, orosz Alexey Lukyanuk az idén is marad korábbi sikereinek színhelyén, azaz a rally Európa bajnokságon, az ERC-ben próbálja megvédeni bajnoki címét.

01-alexey-lukyanuk-and-alexey-arnautov-2021-erc-car-livery.jpg

A sorozat 1957-es elindítása óta mindössze Kajetan Kajetanowicz-nak, Luca Rossetti-nek és Sobiesław Zasada-nak sikerült háromszor megnyernie a bajnoki címet. Ha Lukyanuk-nak kiadja minden akkor év végén ő is beállhat az urak mögé a sorba.

Lukyanuk idén is egy Citroën C3 Rally2-vel száll csatába melyet ismét a Saintéloc Junior Team biztosít neki, az autóra pedig a Pirelli versenygumijait szerelik majd.  

03-alexey-lukyanuk-scaled.jpg

Navigátora Alexey Arnautov lesz és mindketten tisztában vannak vele, hogy nem lesz sétagalopp az idei évük sem, nem fogják ingyen adni a győzelmeket, bajnoki pontokat. Örül neki, hogy az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is nyolc futamos lesz az ERC sorozat melyből négy futam murvás lesz míg négy helyszín aszfaltos utakon fog zajlani, köztük a Rally Hungary is.

A 2021-es ERC szezon az 55. Azori Rallye-val kezdődik május 6-8. között. Lukyanuk ekkor fogja először versenyen vezetni a Citroën átkeresztelt és továbbfejlesztett C3 Rally2 típusát. Az autó 2020-ban még a C3 R5 névre hallgatott. „Nagyon várom, hogy teszteljem és versenyezzek ezzel a nagyszerű és erős rally autóval, örömmel látom, hogy a Citroën Racing folyamatosan fejleszti az autót - mondta Lukyanuk."

unnamed_1_15.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016493488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása