Alberto Battistolli a rally EB-t tervezi
ERC

A mindössze 23 éves olasz Alberto Battistolli az olasz autósport szövetség az ACI Team Italia támogatásával teljes rally EB azaz ERC szezont tervez 2021-re. Autója egy Skoda Fabia Rally2 lesz, navigátora pedig Simone Scattolin.

alberto_battistolli_3.jpg

Battistolli tavaly két ERC futamon részt vett, így látott már ilyet közelről, de nagy rutinja nincsen. Ennek megfelelően a szezon első felében számára a tapasztalatszerzés az elsődleges szempont. Elmondása szerint főleg aszfalton kell rutint szereznie, az a gyenge pontja, de a tavalyi aszfaltos ERC futam jó élmény számára így kíváncsian várja már a szezonkezdetet. Fel szeretné mérni, hogy mire képes az ERC-ben és hogy mire lehet képes hosszú távon a nemzetközi rally mezőnyben mert az a cél, hogy bekerüljön oda és ott is maradjon. 

Battistolli 2020-ban részt vett az ERC Rally di Roma Capitale-n és a Liepāja Rally-n melyeken betekintést nyerhetett a nemzetközi rally versenyzés világába és tapasztalatokat szerezhetett aszfalton és murván. 2021-ben többet akar megtudni erről a sportágról és erről a sorozatról csak most teljes szezonban kívánja magát megmérettetni. 

alberto_battistolli_1.jpg

"Idénre nehéz célt kitűznöm mert korlátozottak a tapasztalatim, idén inkább tanulónak mint versenyzőnek tartom magam - mondta Battistolli. „Ennek ellenére megpróbálok már idén is versenyképes lenni és nem csak tanulni vagy szórakozni. Ezt az évet inkább érzem egy jó előrelépési lehetőségnek mint a tavalyi csonka szezont, de ebben az évben korai még várható eredményről beszélni. Elképzelni sem tudom hová lesz elég a tudományom".

Az FIA Raly Európa Bajnokság az Azori-szigeteki Rallye-val veszi kezdetét 2021. május 6-8 között. Battistolli addig egyéb olasz bajnoki futamokon kíván rajthoz állni, hogy amire sor kerül az ERC szezonra addigra belemelegedjen valamennyire a Skoda Fabia Rally2-be. 

alberto_battistolli_2.jpg

Ha valakinek ismerős Alberto Battistoli neve az nem a véletlen műve. A srác édesapja nem más mint a mára igen nagy hírű, többszörös Historic rally Európa bajnok Luigi ‘Lucky’ Battistolli.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/ 

alberto_battistolli_1.png

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr716455496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása