A WTCR idei versenynaptára
WTCR

Idén is lesz túraautó világkupa sorozat azaz WTCR ahol ha minden jól alakul lesz hazánkfia akinek szurkolhatunk. Valószínűleg ott lesz a rajtnál Michelisz Norbert (Hyundai) és Tassi Attila (Honda) is valamint a tavalyi sikeres visszatérés után újra rajthoz állnak majd a Zengő Motorsport Cuprái is, az idei versenyzőkről később ígért tájékoztatást Zengő Zoltán csapatfőnök.

Addig is amíg a versenyzők kiléte nem ismert a versenynaptárat már lehet böngészni. Ami nekünk magyaroknak jó hír, hogy 2021. májusában nálunk kezd a sorozat, utána ha valaki nagyon lelkes mehet majd a közeli Szlovákia ringre is szurkolni. 

02-honda-civic-type-r-tcr-scaled.jpg

A WTCR 2021-es versenynaptár (tervezet) az alábbiak szerint alakul majd,

1. és 2. forduló: WTCR Race of Hungary, Hungaroring, május 14-16.

3. és 4. forduló: WTCR Race of Slovakia, Slovakia Ring, május 21-23.*

5. és 6. forduló: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife, június 3-5.

7. és 8. forduló: WTCR Race of Portugal, Vila Real, június 25-27.

9. és 10. forduló: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón, július 9-11.

11. és 12. forduló: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium, október 8-10.*

13. és 14. forduló: WTCR Race of China, Venue TBC, november 5-7.

15. és 16. forduló: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia, november 19-21.

Megjegyzés: *elbírálás/döntés alatt

A verseny hétvégék lebonyolítása úgy fog kinézni, hogy mindenhol lesz egy 45 és egy 30 perces szabadedzés kivéve a Német/Nürburgringi fordulót ahol mindkét szabadedzés 30 perces lesz. Ezt követi egy három fordulós kvalifikáció ahonnan a már ismert módon a legjobbak jutnak tovább a Q1-ből a Q2-be majd a leggyorsabbak a Q3-ba. A Q1 és a Q2 időtartama jellemzően 20 és 10 percesek kivéve a Portugál és a Makaói fordulót ahol valamiért ezek 30 és 15 percesek lesznek. Mindentől teljesen különbözik itt is a Német/Nürburgringi forduló ahol a pálya több mint 25 km-es hosszúsága miatt csak egy 40 perces kvalifikáció lesz, ott dől el a rajtsorrend. A kvalifikáción a legjobb öt versenyző plussz pontokat kap, 5-4-3-2-1 pont sorrendben. Kivéve megint a Német/Nürburgringi forduló ahol ugyanezért 10-8-6-4-2 plussz pontokat kap a legjobb öt versenyző. 

A hétvégék során két versenyfutam lesz, a második futam a pálya hosszától függően két vagy három körrel hosszabb lesz mint az első. És itt is kivétel a Német/Nürburgringi forduló mert a pálya hossza miatt itt 3-3 kör lesz mindkét versenyfutam. 

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiawtcr.com/ 

12-wtcr-sepang-super-finale-2019-scaled.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816372452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása