Andreas Mikkelsen jövőre két rally sorozatban támad
WRC, ERC

A 31 éves norvég Andreas Mikkelsen aki gyári menője volt a VW, a Citroen és a Hyundai WRC csapatának is, többszörös rally VB futam győztes valamint megnyerte az idei Rally Hungary ERC futamot is, 2021-ben két fronton is támadást indít a rallysportban. 

01-rally-hungary-podium-scaled_1.jpg

A német Toksport World Rally Team színeiben elindul a 2021-es rally VB (WRC) keretein belül a WRC2 kategóriában egy Skoda Fabia Rally2-vel és indul mind a nyolc rally EB (ERC) futamon is. Egyértelmű célja, hogy mind a két sorozatban begyűjtse a bajnoki címet, erre emberileg minden esélye megvan. Iszonyat tapasztalata van a rallysportban, különösképpen a világbajnokságon, de mint a Rally Hungaryn aratott győzelme mutatja az Európa bajnokságon sem jön zavarba. Ezenkívül egy kőkemény sportember, ha valaki megnézi a közösségi médiáit sokszor láthatja ahogy Mikkelsen elszánta edz, készül a versenyekre. És bizonyára csapatán a Toksporton sem fog múlni, hogy megvalósíthassa terveit, azaz, hogy mindkét sorozatban bajnok lehessen. Ehhez nyilván lesz pár szava versenytársainak is és jól kell működni a Skoda Fabia rallyautónak is, de szurkoljunk Andreasnak, szimpatikus és rendkívül gyors srác ő.       

Mikkelsen elmondta, hogy rendkívül hálás a Skoda Motorsportnak és a Toksportnak is, hogy segítenek neki ezen tervének megvalósításában. Nagyon fontos neki, hogy mindkét sorozatban jól szerepeljen mert egyértelmű célja, hogy 2022-ben visszajusson a sportág csúcsára egy gyári WRC autó kormánya mögé. 

Az egyik legjobb dolog Mikkelsen terveiben, hogy ezáltal elvileg 2021-ben is jön a Rally Hungary-ra így egy világsztár rajthoz állását már biztosra vehetjük.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816361868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása