Biasion, Delecour és Cunico a Rallylegenden!
Rallylegend

locandina_rl.jpg

A 18. Rallylegend szervezőgárdája minden helyi kormányzati és egyéb segítséget igénybe véve gőzerővel azon dolgozik, hogy az idei Rallylegend - melyet nemrég egy héttel előbbre hoztak az október 1-4. közötti hétvégére – is a megszokott minőségben várhassa a szurkolók népes gárdáját szerte a világból.

A nagy szervező munka egyik része - és ez érdekli a rally rajongókat leginkább -, hogy az adott évben milyen versenyzőket sikerül San Marinóba csábítaniuk. Azt már tudjuk, hogy idén is jön Ken Block, de ma az is hivatalossá vált, hogy ismét San Marinóba jön Miki Biasion, Francois Delecour és Gianfranco Cunico.   

Ők mindhárman többször is rajthoz álltak már a Rallylegendeken, idén a Ford Italia támogatásával versenyeznek majd.

A Ford a 18. Rallylegend kiemelkedő főszereplőjévé nőtte ki magát, köszönhetően annak is, hogy a rally VB-n a Ford WRC-ket futtató M-Sport csapat korábban már jelezte részvételét az eseményen. A Ford jelenlétének köszönhetően a versenyközpontban a Rallylegend Village-ben megtekinthetőek lesznek a Ford Performance sorozat legújabb modelljei, termékei.  

A mai három pilóta közül a francia Francois Delecour gyári versenyzője volt a Fordnak a Peugeot-nak és a Mitsubishinek is. Jelenleg a rallyban az R-GT kategóriára fejlesztett Alpine A110 R-GT-t teszteli nagy bőszen, amely autó a 1962 és 1977 között vitézkedő Alpine szellemi örökösének is tekinthető. Idén ezzel az új Alpine-nal áll rajthoz San Marinóban.

Gianfranco Cunico régi jól bevált navigátorával Gigi Pirollo-val és egy Ford Sierra Cosworth-tal indul a Rallylegenden. Cunico 3x olasz rally bajnok, 3x N csoportos olasz rally bajnok, van egy B csoportos nemzeti bajnoki címe és két olasz murva bajnoki címe is. De nyert rally VB futamot is, a San Remo rallyt 1993-ban. Ezek mellett rengeteg egyéb díjat, versenyt nyert meg pályafutása során mely az Autobianchi A112 Trofeo-val kezdődött 1979-ben. Ő egy nemzeti kincse az olasz rally társadalomnak.   

A harmadik ember nem más, mint 1988 és 1989 rally világbajnoka, Massimo „Miki” Biasion, a Rallylegend gyakorlatilag állandó résztvevője. Emellett Mikinek sok egyéb nemzeti és Európa bajnoki futamgyőzelme, címe, serlege is van. Idén a Legend Stars mezőnyben mutatja meg magát az Eberhard&Co óragyártó színeibe öltöztetett Lancia Stratos volánja mögött.

A nagymenők névsora ezzel még nem ért véget, folytatás következik…

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.rallylegend.com/en/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116196300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása