Vogel Adriennék a rali Európa Bajnokságon versenyeznek az idén
ERC

01-adrienn-vogel_1.jpg

Vogel Adrienn a március 8-i nemzetközi nőnapon jelentette be hivatalosan, hogy 2020-ban négy rali Európa Bajnoki futamon fog résztvenni navigátorával Notheisz Ivettel. A hír nekünk magyaroknak nem annyira új, jó pár napja/hete tudjuk már ezt, de az ERC hivatalos hírlevelében csak a mai napon jött meg a nagy hír.

Vogel Adriennék első rali EB (ERC) futama a tavaly novemberi Rally Hungary volt, az idei évre sikerült összerakniuk egy négy futamos rali EB programot. Első futamuk egyben az első murvás talajú versenyük a Lengyel rali lesz. Ezt követi a Róma rali, a Barum rali majd a Rally Hungary novemberben.

03-ivett-notheisz-and-adrienn-vogel.jpg

Adrienn tisztában van vele, hogy első rali EB szezonjában a legfőbb feladata, hogy tapasztalatot és rutint szerezzen, minél többet menjen és lehetőleg érjen célba minden versenyen. Rendkívül fontos lesz ez neki a murvás futamon, mert ott első bálozók lesznek.  

A négy futam helyszínét a szponzoraik érdekeltségét is figyelembe véve választották ki, ennek ellenére egyik sem lesz gyerekjáték, mindegyik komoly kihívást jelnet majd a párosnak. A Lengyel rali mint murvás futam eleve új lesz nekik, de ez a rali EB szezon talán leggyorsabb murvás versenye így komoly próbatétel lesz nekik. A Róma ralin a hosszú aszfaltos gyorsaságik és a nagy nyári hőség okoz majd fejfájást Adriennéknek. A Barum ralin a dobálós szűk utak és a gyakran változó időjárás okozhat majd gondokat. Míg a szezonzáró Rally Hungary-n az abszolút kiszámíthatatlan időjárás (mint 2019-ben) és a közismerten penetráns minőségű utak lehetnek a nehezítő körülmények.

02-adrienn-vogel_1.jpg

Vogel Adrienn a tavalyi Rally Hungary-n kategória 8. lett, az idei rali EB programját (ERC3) úgy jellemezte mint a tökéletes lehetőséget a továbbfejlődésre és a tapasztalatszerzésre.

Támogatóik a Platinum Oil, az Orlen Team, a Bau92, az Inoxvilág, a H1System, a Pilis Autóüveg, a Beflex, a Pirelli, a Q-service és a Mercarius. Autójuk egy Ford Fiesta R2T lesz, amit a cseh Orsák Rallysport és a Roger Racing Team fog biztosítani és üzemeltetni.

Vogel Adrienék négy futamos rali EB programja az alábbiak szerint fog alakulni, 77. Rally Poland, június 26-28., Rally di Roma Capitale (Olaszország), július 24-26., Barum Czech Rally Zlín, augusztus 28-30. és a Rally Hungary, november 6-8.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215511326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása