Két gyári támogatású Hyundai a WRC2-ben
WRC2, WRC

wrc2_car_2020_side.jpg

Két gyári támogatású Hyundai i20 R5 raliautóval vág neki a Hyundai Motorsport a 2020-as rali világbajnokság keretin belül zajló WRC2-es kategóriában.

A 23 éves norvég Ole Christian Veiby és a 22 éves orosz Nikolay Gryazin mind a nyolc futamon rajthoz fognak állni mely futamok részei a WRC2 bajnokságnak, első futam jövő héten a Monte-Carlo Rally lesz.

wrc2_car_2020_top_view.jpg

Az autókat - szoros együttműködésben a Hyundai Motorsport-tal - az Észt RedGrey csapat fogja biztosítani a versenyzőpárosoknak. Ez a csapat nem más mint a Markko Martin által vezetett, korábban MM Motorsport néven Fordokat futtató alakulat.

Ole Christian Veiby navigátora Jonas Andersson, míg Nikolay Gryazin navigátora Yaroslav Fedorov lesz. Tavaly mindkét versenyző bizonyított már a rali VB-n, Veiby a Svéd ralit míg Gryazin a Finn ralin nyerte meg saját kategóriájukat. A Monte-Carlo rali előtti teszteket már lefutották a srácok a versenyhez közeli Gap városának környékén, az autókon Pirelli gumikat fognak használni. 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

wrc2_car_2020_side.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815408592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása