Megvan a harmadik idei rali VB csapat is, íme a Hyundai i20 WRC
WRC, Hyundai Motorsport

wrc_car_2020_3-4_front_high.jpg

Mai napon bemutatták a rali VB-n induló harmadik gyári WRC csapat idei összeállítását. Igazából itt is már csak a  csapat szín összeállítása volt az ismeretlen tétel mert a versenyzők kiléte már korábbról ismert volt és az autó típusa sem változott 2019-hez képest.

wrc_car_2020_3-4_back.jpg

A versenyzőpárosok tehát, a belga Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul #11, az észt Ott Tänak/Martin Järveoja #8, a spanyol Dani Sordo/Carlos del Barrio #6 és a francia Sébastien Loeb/Daniel Elena #9. Közülük Neuville-ék és Tanak-ék az összes futamon rajthoz állnak míg Sordo-ék és Loeb-ék felváltva osztozkodnak a harmadik Hyundai i20 WRC-n.

wrc_car_2020_3-4_front.jpg

2020-ban megváltozott némiképp a rali VB versenynaptára, három futam kikerült belőle, három új helyszín viszont beépítésre került. Az új helyszínek, melyek gyakorlatilag visszatérő rendezők a Kenya rali júliusban, az Új Zéland rali szeptemberben és a Japán futam novemberben, itt annyi változás lesz a korábbi Japán ralihoz képest, hogy a murva helyett aszfalton zajlik majd a verseny.

wrc_car_2020_front.jpg

2019-ben alapvetően jól teljesített a Hyundai motorsport csapata, nyertek aszfalton-Korzikán, murván-Szardínián és Argentínában illetve vegyes talajú versenyen-Spanyolországban is, és hát az övék lett a csapat világbajnoki cím is.

wrc_car_2020_back.jpg

Ennek ellenére a Hyundai Motorsportnál mindenki tisztában van azzal, hogy 2020-ben meg kell duplázniuk a teljesítményüket annak érdekében, hogy a csapat és az egyéni világbajnoki címet is begyűjthessék.

wrc_car_2020_left_side.jpg

A 2019-es arany szezon (WRC gyártói cím, WTCR egyéni bajnoki cím és számtalan ügyfél aki Hyundai versenyautóval lett bajnok valamilyen verseny sorozatban) 2020-ban a Hyundai Motorsport elnöke Scott Noh lesz míg a csapatvezető Andrea Adamo marad. 

wrc_car_2020_right_side.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415407200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása