Solberg indul a Monte-Carlo ralin
WRC, WRC3

A norvég Oliver Solberg, a 2003-as rali világbajnok Petter Solberg fia rajthoz áll a januári Monte-Carlo ralin a 2020-as világbajnoki sorozat első futamán. Autója a saját VW Polo R5-ösük lesz és a WRC-3 kategóriában próbál szerencsét amit eddig WRC-2-nek hívtak, itt az R5-ös autók indulnak.

os.jpg

Oliver Solberg éves programját később jelentik majd be, annyi biztosnak tűnik, hogy a Montét követő havas Svéd ralin is rajthoz fog állni. 

Oliver az idén és az elmúlt években Lettországban és a Subaru Motorsport USA színeiben az Egyesült Államokban gyakorolta a rali szakma mind teljesebb körű elsajátítását. Az idén ősszel a VW Polo R5-tel kipróbálta magát a rali VB-n is, a Brit ralin, de ez nem sikerült neki túl jól mert kiesett a versenyből. Eddigi pályafutását és a tehetségét valamint a lehetőségeit tekintve logikusnak tűnik, hogy ha lehet akkor a rali VB-n folytassa karrierjét, ezért lehet jó ötlet, hogy elindul 2020-ban indul a rali világbajnokságon.

osps.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Oliver Solberg facebook 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9715361566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása