Ott Tanak a Hyundai-hoz igazolt
WRC

d634a58d-aa8b-48da-8055-fdaad8ba9357.jpg

Az idei év újdonsült rali világbajnok az észt Ott Tanak és navigátora Martin Jarveoja két éves szerződése az idén év végén lejár a Toyota rali világbajnoki csapatánál. A múlt heti Katalán rali VB futamon (ahol Tanakék egy futammal a bajnokság vége előtt már világbajnokok lettek) kezdték el rebesgetni, hogy Ott Tanakék a következő két szezonra a Hyundai Motorsport-hoz szerződtek. Ezt akkor még minden érintett harsányan tagadta, de tegnap hivatalossá vált a  pletyka. Ott Tanak és Martin Jarveoja év végén elhagyja azt a Toyota csapatot ahol rali világbajnokká tudtak válni. 

Ezzel egyelőre a Hyundai Motorsporté lett a legerősebb csapat a rali világbajnokságon. Az autó a Hyundai i20 Coupe WRC (legtöbb esetben) remekül működik és most már a versenyzői set list-jük is meglehetősen erős lett. Ott Tanak és Thierry Neuville az összes futamon rajthoz fognak állni, míg Dani Sordo és Sebastien Loeb felváltva fognak szerepelni a szezon során.
Egy biztos, a Hyundai ezzel a húzással a Toyotát vagy a Citroent alaposan bevitte az erdőbe, attól függ, hogy mi lesz Sebastien Ogier-rel, meg a többi versenyzőpárossal mert ha Ogier elmegy a Toyotához akkor (meg egyébként is) várhatóan alaposan be fog indulni a versenyzők vándorlása egyik csapattól a másikhoz.

Az internet népe egyrészt nekiesett Tanaknak, hogy ez nem volt szép húzás tőlük, másrészt gratuláltak is nekik, mások csak a piszkos anyagiakat sejtik az átigazolás mögött. A fene tudja mi lehet az igazság, azt is pletykálják, hogy nem érezték jól magukat a Toyotánál, remélhetőleg a Hyundai-nál jó sorsuk lesz.

Szöveg: Tommy

Fotó: Hyundai Motorsport

1a641fd8-2131-4286-9f36-295eb4a9c589.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr415278590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása