Nasser Al-Attiyah oktatott a Ciprus ralin
ERC

unnamed_6_5.jpg

Az elmúlt hétvégén volt a nyolc futamos rali Európa bajnokság utolsó előtti fordulója a Ciprus rali.

A futamra 53 páros nevezett, köztük két magyar egység, Herczig Norberték és ifj. Érdi Tiborék. Rajtuk kívül nyilván indultak a bajnoki címért hajtó párosok úgy is, mint Chris Ingram-ék, Alexey Lukyanuk-ék és Lukasz Habaj-ék, de rajthoz állt Nasser-Al Attiyah is, bár ő a Közel Keleti rali bajnoki címre hajtott mivel a Ciprus rali annak a bajnokságnak is része volt. Érdekesség még, hogy az egykori gyári WRC menő finn Mikko Hirvonen is elindult egy Ford Fiesta R5-tel. Ő az indiai MRF gumiabroncs gyártó tesztpilótájaként indult el a versenyen.

03-chris-ingram.jpg

A rajt előtt Herczigék kaptak két perc büntetést, mert a csapatuk egyik tagja szabálytalanul tartózkodott bent a kvalifikációs gyorsaságin, ezzel alaposan megpecsételve a hétvégéjüket. Bíztak benne, bíztunk benne, hogy ezen a murvás futamon az valahogy ledolgozható vagy legalábbis értékelhető helyre tudnak feljönni. Az első nap végére a 9. helyig tudtak menetelni ami nem olyan rossz. Vasárnap aztán a második gyorsaságin odaverték a VW Polo R5 alját valamihez, ami folytán elment az autóról a hátsó hajtás így aztán visszacsúsztak a 11. helyre. A napközbeni szervizben meg tudták csinálni az autót minek köszönhetően a hátralévő három gyorsaságin megint normálisan tudtak menni így a verseny végén a 9. helyen végeztek.

08-petros-panteli.jpg

Ifj. Érdi Tiborék is harcoltak derekasan a Skoda Fabia R5-tel. Volt egy defektjük és a hűtéssel is akadt némi problémájuk, ők a 11. helyen végeztek a Ciprus ralin.

A versenyt magabiztos versenyzéssel Nasser Al-Attiyah nyerte meg úgy, hogy a 12 gyorsaságiból tízet megnyert, a végén több mint 3 perc 50 másodperces előnnyel. Nem lebecsülve a teljesítményét, mert a gyorsaságikat megnyerte amit megnyert, de tudni kell, hogy az előnye azért lett ennyi mert az őt üldöző Lukyanuk kiesett a versenyből majd a ciprusi Simos Galatariotis-t zárták ki a verseny végén így végül Chris Ingram-ék lettek a második helyezettek. Harmadik helyre Mikkor Hirvonen-ék értek be, aki nagyon élvezte ezt a nem könnyű futamot és maximálisan elégedett volt az elért helyezésével.

71014321_2604837882976118_4419338648265162752_n.jpg

A rali Európa bajnokságból már csak egy forduló van hátra, mégpedig a Rally Hungary azaz november 8-10. között a Zemplénbe látogat a sorozat mezőnye. Mivel még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa remélhetőleg népes és komoly mezőny lesz a Magyar rali EB futamon. A hazai futamunk aszfalt verseny lesz, de az időpont miatt már bármilyen időjárási körülmény előfordulhat a hétvége során így várhatóan izgalmas és látványos versenyben lehet részünk. 

02-nasser-al-attiyah1.jpg

A Ciprus rali részletes eredményeit itt találjátok, https://www.fiaerc.com/live-timing/

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8215182900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása