Most hétvégén lesz a Hungaroring Classic 2019
Hungaroring Classic 2019

Ma volt a lassan két éve várt Hungaroring Classic autóverseny 2019. évi felvonásának sajtótájékoztatója.  

Az első ilyen rendezvény, nagyszámú résztvevővel 2017. szeptemberében zajlott. Amikor annak vége lett mindenki a következő évi eseményt várta, aminek volt is időpontja, de a végén lefújták.

20190710_112006.jpg

Most, két nap múlva újra indítják az időgépet a Hungaroringen, hiszen ez a júliusi hétvége az 50-es, 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek kőkemény versenyautóinak részvételével fog zajlani. Véleményem szerint és sok más mindenki szerint ez az év legjobb autós rendezvény lesz. Olyan őszinte, hangos, zajos, büdös olykor füstölő autókat láthatunk majd igen kemény csatákban versenyezni melyek értéke néha megbecsülhetetlen, de legalábbis nagyon ritkák és nagy értékűek. Az autókat vezetők között én magam nem találtam kiemelkedően nagy sztárokat. Itt lesz Ralf Kelleners aki ment F1-ben de inkább az endurance és túra autó versenyeken volt sikeresebb. A másik Alex Caffi aki szintén ment pár évig az F1-ben de ő is inkább egyéb pályaautó sorozatokban lett sikeresebb. Az egyik média képviselő kérdésére válaszolva a sorozat gazdájának képviselője azt mondta több tapasztalt túraautó versenyző lesz itt a hétvégén. Ő szerinte megint eljön Emanuelle Pirro aki ötszörös Le Mans győztes volt, és aki 2017-ben is itt volt a Hungaroringen. Jó fej fickó és jól is ment minden autóval, amit akkor rábíztak. Csak érdekesség, hogy két éve is itt volt és idén ismét rajthoz áll a PSA csoport vezére Carlos Tavares is.

A körülbelül 200 versenyautót lökettérfogat, teljesítmény és koruk szerint hat kategóriába sorolták. A korhűség jegyében a versenyben díjazott versenyzők arany, illetve zöld babérkoszorút kapnak a nyakukba.  

20190710_114710.jpg

Ami a régi versenyautók látványa, hangja, milliője és verseny futamai mellett nagy okosság ezen a rendezvényen az az, hogy nagyon emberközeli az egész. Értem itt azt, hogy a depóban/paddockban nincs nagy csinnadratta a versenyautók körül. Nincsenek giga kamionok, lakóbuszok, motorhome-ok, nincsenek elzárva az autók a nézők elől. Azok akik a boxokba költöznek be ott az ajtók nyitva állnak, ha nem is mindig, de sokszor be lehet menni a boxokba is, de melléjük állni és bámulni mindig lehet. Azok a versenyzők akik nem kapnak helyet a boxokban, azoknak egyforma sátrakat biztosítanak, amik szintén tárva nyitva vannak, lehet nézelődni, szimatolni okoskodni. Legalábbis 2017-ben így volt, de a szervezők elmondása szerint nem ez máskép az idén sem. Nem győzték hangsúlyozni, hogy ez a legnézőbarátabb autóverseny/rendezvény az országban, biztos így is lesz.

A három napon keresztül zajló autóversenyek mellett irgalmatlan mennyiségű egyéb program várja a látogatókat. Rengeteg ilyen olyan klub fogja képviselni magát és tagjait, de sok önállóan regisztrált classic autó és idén már motorkerékpár is részt vesz a hétvégén. A szervezők elmondása szerint kb. 1.000 db veterán/classic autót regisztráltak a hétvégére. Szakmai zsűri és a nézői szavazatok alapján fognak szépség győztest hirdetni. A Magyar Autóklub pedig értékes nyereményeket ajánlott fel a díjazottaknak.

20190710_114553.jpg

Nagyon sok kiállító lesz, kereskedők, műhelyek, alkatrész gyártók, forgalmazók, restaurátorok mutatják magukat, portékájukat, tudományukat. De lesz food truck show is, ami két évvel ezelőtt is a Hungaroring Classic egyik legnagyobb dobása volt. Mégpedig azért mert ha már olcsón enni nem lehet a Hungaroringen legalább jó legyen a kaja és az jó volt és várhatóan jó lesz most is.

De nyitva lesz a gokart pálya, mindenféle gyerek szórakoztató programok várják az ifjakat. A szervezők mindenkit kérnek, hogy aki csak teheti próbáljon meg korhű ruhában és frizurában megjelenni. Ha ez nem sikerül, akkor egy több száz darabos ruhakölcsönző várja a bátor látogatókat. De ismét lesz egy 10 fős ingyenes fodrászat, ahol bárkinek korhűre igazítják a frizuráját.   

Több helyen lesznek folyamatos utcazenészek, egész hétvégén élőzene fog szólni a Hungaroringen valamint folyamatosan élő helyszíni versenyközvetítés lesz hallható.

Aki fogékony az vasárnap megnézhet majd egy zenés rockabilly partit és egy korhű divatbemutatót. Ezeket az egykori sztármodell Dr. Sütő Enikő szervezi, felügyeli.

20190710_113349.jpg

Az autósport és a csinos lányok mindig is összeforrtak, nem ez másképp most sem. A Hungaroring Classic egyik média partnere a Playboy magazin, ennek köszönhetően a rajtrácsokon csinos Playboy nyuszi lányok lesznek, sőt már a mai sajtótájékoztatón is két ilyen lány várta a résztvevőket.

szja0297.JPG

2017-ben 25.000 néző látogatott ki a Hungaroring Classicra. Szalay Balázs azt mondta, hogy ismeri a jegyeladásokat, de nem akar jóslatokba bocsátkozni. Elmondta azt is, hogy sajnos ismeri az augusztusi F1 jegyeladásait is és mi tagadás az jobban áll mint a Hungaroring Classicé. De kér mindenkit, hogy aki oda vett jegyet az vegyen ide is és jöjjön ki most is a Hungaroringre!

Aki valamiért tényleg nem tud részt venni a Hungaroring Classic 2019-en az az egész hétvégét élőben nézheti majd a Spíler 1 televízióban. Mivel ez a versenysorozat nem hazai szervezés, hanem a Peter Autó nevű cégé, akik Európa legmenőbb pályáira viszik el a sorozatukat, a világ öt kontinensén, 120 országban közvetítik a versenyeket.  

unnamed_2_9.jpg

Biztos van sok ember akinek az a véleménye, hogy ez az egész csak gazdag úriemberek passziója és nem igazi autóverseny. Lehet benne igazság, van aki nem megy élet halált, de a mezőny nagy része igenis komolyan veszi azt, hogy ez végtére is egy autóverseny és keményen odateszi magát a futamokban.

Belépőjegyek még mindig kaphatóak kedvezményes elővételi áron vagy teljesáron a helyszínen lehet megvásárolni. Az árusítóhelyek és a jegyárak itt tekinthetőek meg, https://hungaroringclassic.com/hu/info/Information/jegyek. Végre kikerült a hivatalos honlapra a hivatalos programfüzet is melyet innen lehet letölteni, https://hungaroringclassic.com/pr_bros_small.pdf.  

Szöveg: Tommy

Fotók: Tommy, https://hungaroringclassic.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114936918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása