Solberg nyerte a Lett rally EB futamot
ERC

01-oliver-solberg.jpg

Ismét Solberg nyert rally versenyt. Annyi az újdonság, hogy most nem Henning vagy Petter volt a leggyorsabb hanem Petter fia Oliver. A verseny pedig az elmúlt hétvégén zajló lettországi rally EB (ERC) forduló volt. 

06-ralfs-sirmacis.jpg

A kis Solbergnek ez volt az első ERC futama amit R5 kategóriájú autóval, egy VW Polo Gti-vel teljesített. Ez aztán elég jól kiadta neki mert a hétvége során a 13 gyorsaságiból 10-et meg is nyert. Az egyetlen valamire való ellenfele a tavalyi ERC bajnok orosz Alexey Lukyanuk volt aki a második helyen fejezte be a versenyt. Lukyanuk-nak ez volt idén az első befejezett versenye mert az első kettőt a saját hibájából fel kellett adnia úgyhogy most már valószínűleg a biztos célba érkezést is fontosnak tartotta. Az etapokon a KRESZ betartását viszont nem annyira ugyanis kétszer is jelentősen túllépte a megengedett sebességet ami miatt összesen 5.000.- Euro büntetést kell kicsengetnie...  

03-dariusz-polonski.jpg

A futamgyőztes Oliver Solberg nincs még 18 éves sem. A twitteren tett bejegyzése szerint a következő nagy feladata a jogosítvány megszerzése lesz, úgyhogy most neki ül majd tanulni egy kicsit. 

02-oliver-solberg1.jpg

A magyarok közül Herczig Norberték az első napot még a 10. helyen fejezték be, de a másnapi pályatakarító szerepnek "köszönhetően" a verseny végére visszacsúsztak a 14. helyig a VW Polo Gti R5-tel. Érdi Tiborék a 15. helyen végeztek a Skoda Fabia R5-tel. A harmadik magyar egység Klausz Kristófék a kategóriájuk 8. helyén végeztek a Peugeot 208 R2-vel.  

05-ken-torn.jpg

A hétvége során, szombaton és vasárnap több mint 200 km-nyi murvás gyorsaságit kellett teljesíteni a mezőnynek. 

A verseny végeredménye így alakult,

vege_6.JPG

 

A következő ERC forduló a Lengyel rally lesz június 28-30. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2814863536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása