Alakul a rallycross VB létszáma

Ahogy közeledik a 2019. évi rallycross VB rajtja úgy jön szinte minden nap valami új hír, hogy ki és mivel áll rajthoz az idei szezonban. A VW, az Audi és a Peugeot tavaly év végi kivonulását követően sokan sötéten kezdték látni a sorozat jövőjét, maguk a hoppon maradt versenyzők sem tudták, hogy mi lesz velük. Aztán elkezdtek szivárogni a pletykák, hogy azért csak lesz létszám idén is, sőt sokan azt mondják, hogy a gyárak kivonulásával több versenyzőnek lesz lehetősége a bajnoki címért küzdeni. 

Ami az elmúlt napokban illetve ma kiderültek azok alább olvashatóak.

A számunkra legjobb hír, hogy a kétszeres S1600 rallycross Európa bajnok Szabó Krisztián a Mattias Ekström féle EKS csapat Audi S1 Supercar-jával száll harcba a bajnoki címért!

szk.jpg

A következő hír, hogy a tavaly már VB résztevő GC KOMPETITION (GCK) amit a francia Guerlain Chiche­rit alapított az idei szezonban négy autóval áll rajthoz. Két GCK Renault Megane R.S. RX lesz a "nagy" GCK színeiben és két GCK Renault Clio R.S. RX a GCK Academy színeiben. A Méganokat Cicherit és Anton Marklund fogják vezetni míg a Cliókat az eddig az RX2-ben vitézkedő Guillaume de Ridder és Cyril Raymond fogják irányítani. A GCK Academy-t azért találta ki Cicherit, hogy a fiatal tehetségek lehetőséget kapjanak arra, hogy részt vehessenek a rallycross VB-n egy Supercar volánja mögött.  

9d7a15fa-5203-4607-a8f0-ca4319602d3d.jpg

A GCK  a francia FORS Performance céggel együttműködve fogja üzemeltetni a versenyautókat. 

dd2dac80-40eb-46c0-a3fc-08530ac9ba90.jpg

Guerlain Chiche­rit valamint a három másik versenyző is nagy izgalommal várja a szezont. A versenyzők a versenyzési, bizonyítási lehetőség miatt, Cicherit pedig a négy autós csapat főnökeként is meglehetős izgalommal tekint a szezon elé.

c0205cfc-7d3a-4f10-9f7b-c27752def3c8.jpg

Szintén új hír volt, hogy a litván ESmotorsport-Labas GAS leigazolta a tavalyi S1600 rallycross Európa bajnok, mindössze 19 éves Rokas Baciuska-t így ő fogja vezetni az Ernestas Staponkus alapította csapat egyik Skoda Fabia Supercar-ját. Az autókat a tavalyi évben 1000km-en keresztül tesztelték így nagy reményekkel várják a szezont. 

cfef1cd5-6b82-484c-a6b0-e5103ba681e2.jpg

A mai nap híre pedig az, hogy a Peugeot kivonulása miatt munkanélkülivé lett Hansen testvérek (Timmy és Kevin)  is a rallycross VB-n fognak indulni. Együttműködve  az osztrák Max J. Pucher féle MJP csapattal. A csapatuk neve így Team HANSEN MJP lett, autóik pedig a Peugeot 208 Supercar-ok lesznek. Hansenék a Peugeot kivonulása után igencsak padlóra kerültek és rettenetesen sokat és keményen dolgoztak azért, hogy ismét részt vehessenek a világbajnokságon. Ezzel pedig az is eldőlt, hogy az előzetes pletykák után ők ketten szinte biztos, hogy nem fognak résztvenni az idén induló és Nyírádra is ellátogató GRC Europe rallycross sorozatban.

fa62bf6f-7910-4473-9ad5-9e5c204affae.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók:  http://www.fiaworldrallycross.com/ 

    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514671623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása