Kivonul a Peugeot a rallycross világbajnokságról
Rallycross VB

press_2f2018_10_usa_loeb_28201_29.jpg

Mai napon egy szomorú hírrel lettünk gazdagabbak. A Peugeot bejelentette, hogy 2018. év végén kivonul az FIA rallycross világbajnoki sorozatból. Ezt Jean-Philippe Imparato a Peugeot egyik igazgatója is megerősítette a twitter-en. 

Teszi mindezt azért mert a cég az erőforrásait az új autók fejlesztésére akarja fordítani illetve mert a sorozat elektromos autókra való áttérésben bizonytalanságot éreznek.

A Peugeot idén év elején szállt be hivatalosan a sportágba és az addig a Hansen csapat által üzemeltetett autókat, csapatot vette a szárnyai alá, de egy év együttműködés után kihátrálnak belőle. Hogy mi lesz a sorsa a három versenyzőnek, Sebastien Loebnek, Kevin Hansennek és Timmy Hansennek egyenlőre nem tudni. Loeb biztos talál magának elfoglaltságot és remélhetőleg a Hansen csapat is talpon marad valahogy, valahol.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.fiaworldrallycross.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714308785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása