Abu Dhabi-ban kezdődik a rallycross VB
Rallycross VB

yas_marina.jpg

A mai napon egy hosszútávú megállapodást írt alá az Abu Dhabiban lévő Yas Marina versenypálya vezetősége és az FIA rallycross világbajnokság szervezőgárdája. Ennek értelmében a 2019. évi FIA rallycross világbajnoki sorozat 2019. április 5-6. között az Egyesült Arab Emirátusokbeli Abu Dhabiban fog kezdődni a Yas Marina versenypályán.

A versenypályát 2009-ben avatták fel és a Yas szigeten helyezkedik el, ami kb. félórára van Abu Dhabitól, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosától.

A következő évben tehát egy új helyszínnel, egy közel keletivel gazdagodik a rallycross VB sorozat, a versenynek része lesz a Formula1-es pálya is.

press_2f2018_09_lat_doran_28201_29.JPG

A silverstone-i Speedmachine fesztivál és az amerikai, austini verseny mellett az abu dhabi-i verseny is egy fesztivál lesz, élőzenével, miegymással.

Mind Paul Bellamy a sorozat gazdája, mind Al Tareq Al Ameri a pálya igazgatója roppant elégedettek a megállapodással. Kíváncsian várják az új versenyt, ami egy nagyon fejlődő és nagy autósport rajongó közegben kerül megrendezésre. Mindketten biztosak benne, hogy egy rendkívüli versenyt fognak jövő áprilisban megrendezni.

press_2f2018_09_lat_euro_final_28401_29.JPG

Ez a hír hivatalos része. És egy kis magánvélemény. Amióta 2003-ban véget ért a klasszikus rallycross Európa bajnokság amiket a klasszikus pályákon tartottak mint pld. Melk, Nyírád, Sosnova és 2004-ben elkezdődött a rallycross világbajnokság, a versenyeket elkezdték elvinni az épített, főleg Formua1-es pályákra. Ami infrastruktúrális szempontból érthető, de hangulatilag ezek a pályák roppant sterilek, egyre kevesebb bennük a murvás rész, egyre kevésbé látványosak. Az autók meg a pilóták rendben vannak, azokkal nincs baj, csak a helyszínek kezdenek egyre gyatrábbak lenni. Azaz, hogy aki most kezd el rallycross-ra járni annak biztos tetszeni fognak ezek a bulik, de nekünk vén embereknek, akik lassan harminc éve járunk a legkülönfélébb autóversenyekre ezek az új pályák/helyszínek már nem azt adják mint amit a régi pályák hangulata adott.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414278159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása