Kristoffersson tovább menetelt Lettországban
Rallycross VB

press_2f2018_09_lat_atmosphere_28301_29.JPG

Az elmúlt hétvégén tovább folytatódott a regnáló világbajnok, a svéd Johan Kristoffersson győzelmi menetelése a rallycross világbajnokságon. Ezúttal Lettországban húzta el a nótáját az egyébként nem ügyetlen ellenfeleinek. 

A tizenkét fordulós világbajnokságnak ez volt a kilencedik rendezvénye ahol a VB mezőny mellett az EB mezőny is színre lépett, köztük az EKS Audi csapat színeiben a kétszeres S1600-as Európa bajnok Szabó Krisztián és egy VW Poloval Lukács Kornél is. 

press_2f2018_09_lat_euro_final_28401_29.JPG

A VB-n, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Niclas Grönholm, Sebastien Loeb, Timmy és Kevin Hansen jutottak be a döntőbe. A legjobb rajtért adott Super Charge Award díjat Mattias Ekström kapta, de az első kanyarban már Kristoffersson jött el a legszerencsésebben. A többiek kakaskodtak egy kicsit de szerencsére nem történt semmi komoly. Utána már ment minden a maga útján és a joker körökre való kijövetel döntötte el a végeredményt. A leglátványosabb előzést talán Loeb mutatta be amikor kívülről körbeautózta a joker körről visszatérő Grönholmot. Kristofferssont kivéve az első három körben mindenki teljesítette a joker kört. Kristoffersson ezt a negyedik körben tette meg halálos nyugalomban, ugyanis amíg a többiek egymással voltak elfoglalva ő annyi előnyt szedett össze, hogy a jokerről kijövet senki nem volt a közelében. Utána már csak meg kellett tartani az előnyét a hátralévő másfél, két körben és hát van annyi rutinja, hogy ezt simán megcsinálta. Ezzel az idén eddig eltelt kilenc rallycross világbajnoki döntőből a nyolcadikat nyerte meg és toronymagasan vezeti a bajnokságot. Csapattársa Petter Solberg most nem jutott a döntőbe.

press_2f2018_09_lat_atmosphere_28203_29.JPG

Kristoffersson elég sikeres hétvégét zárt. Megnyerte a Q1-et, a Q2-öt, a Q3-ban harmadik lett, a Q4-et megint megnyerte és az elődöntő is az övé lett ahonnan a döntőbe került. Ott pedig nem kegyelmezett és magabiztosan megnyerte azt. A végső sorrend így nézett ki, Johan KRISTOFFERSSON, Mattias EKSTRÖM, Sébastien LOEB, Niclas GRÖNHOLM, Timmy HANSEN és Kevin HANSEN. Ugyan Kristofferssont nem sikerült legyőzni, de Ekströmnek és Loebnek köszönhetően legalább a dobogósok változatosak voltak. Egy VW, egy Audi és egy Peugeot állhatott fel oda. 

press_2f2018_09_lat_podium_28403_29_281_29.JPG

A lettországi forduló volt az supercarok Európa bajnokságának utolsó fordulója. Az egy Ford Fiestával versenyző helyi hős Reinis Nittis pont hazájában vált a rallycross Európa bajnokává a supercarok mezőnyében. Az idén a két utolsó fordulóban az EKS Audi csapat színeiben versenyző korábbi kétszeres S1600-as rallycross Európa bajnok Szabó Krisztiánnak most nem jött ki a lépés a döntőben, a hatodik helyen végzett. Ami persze megsüvegelendő dolog mert sok mindenkinek nem sikerült a döntőbe jutnia. 

press_2f2018_09_lat_nitiss_28402_29.JPG

 

press_2f2018_09_lat_nitiss_28304_29.JPG

press_2f2018_09_lat_doran_28201_29.JPG

press_2f2018_09_lat_atmosphere_28211_29.JPG

Folytatás két hét múlva, október 29-30. között az USÁ-ban.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6114245987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása