Eric Camilli megy a VW Polo R5-tel a Spanyol rallyn

2a_polo_11.jpg

A jelenleg a WRC2 sorozatban versenyző Eric Camilli - Benjamin Veilas kettős fogja vezetni az október 25-28. között megrendezésre kerülő Spanyol rally VB futamon a vadiúj VW Polo GTI R5 rally autót. A 272 lóerős, négykerék meghajtású öt ajtós versenyautónak ez lesz az első éles bevetése. Mivel az autó az aktuális utcai VW Polo alapjaira van építve amiből nincs három ajtós ezért a rallyautó is ötajtós lesz.

A spanyol verseny a világbajnokság egyetlen futama ami murván és aszfalton, tehát vegyes talajú pályákon zajlik. Ez lesz az autó első éles versenye mielőtt elkezdik azt árulni a legkülönfélébb regionális és nemzeti bajnokságokba. Hiszen egy R5-ös autót ezért csinálnak, hogy pénzt keressenek vele, szinte biztos, hogy nem lesz belőle gyári csapat. 

Mind Eric Camilli, mind navigátora Benjamin Veilas tagja volt a fejlesztő csapatnak és nagy szerepet játszottak az R5-ös Polo tesztelése során. Mindketten rengeteg hasznos és fontos visszajelzéssel tudtak szolgálni a fejlesztésben résztvevő mérnök gárdának. Emiatt az volt a leglogikusabb lépés ha őket ültetik be az autó első versenyére. 

3a_polo_13.jpg

A spanyol rallyn egy másik VW Polo GTI R5 is indulni fog, de arról hivatalosan még nem nyilatkoztak, hogy ki fogja azt vezetni. Más sajtóértesülések szerint Petter Solbergnek adják az autót, ami nem lenne rossz PR fogás tekintve Petter rendkívüli népszerűségét. Mindenesetre Solberg facebook és twitter oldalán nincs erről még semmi hír. 

Camilli és navigátora rendkívül boldogok lettek mikor Sven Smets és Jan de Jong közölték velük, hogy nekik adják a debütáló versenyen a főszerepet. Egy igen feszített és sűrű teszt éven vannak túl, nagyon motiváltak abban, hogy jól szerepeljenek és sikeresen induljon az új rallyautó karriere. A tesztidőszak alatt 10.000 km-t mentek a VW Polóval és azt gondolják, hogy ez a legjobb R5-ös autó, de, hogy tényleg így van-e az majd csak Spanyolországban fog kiderülni. 

1_appx3448.jpg

Benjamin Veilas egyébként a WRC érában tagja volt a VW csapatnak, akkor ő volt Sebastien Ogier pályakéme/jégkéme. 

A VW Motorsport a 2018/2019-es szezonokra 15db autót fog átadni nyolc különböző csapatnak akik mindenféle bajnokságokban fogják az autókat üzemeltetni. Hogy ebben a nyolc csapatban van-e magyar azt hivatalosan még nem tudni, állítólag van.

Szöveg: Tommy

Fotók: Volkswagen Motorsport

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614235491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása