Kristoffersson nyert Kanadában (is)
Rallycross VB

press_2f2018_07_can_kristoffersson_28402_29.jpg

A jó egy hónapos nyári szünet után az elmúlt hétvégén ismét rallycross VB volt, ezúttal az idei szezon hetedik fordulóját tartották a kanadai Trois-Rivieres pályán.

A döntőt a PSRX Volkswagen csapat svéd versenyzője Johan Kristoffersson nyerte meg. A rallycross VB-t vezető Kristoffersson ezzel a győzelemmel megerősített vezető helyét a bajnokságban. Nem volt egyszerű dolga a hétvégén, szombaton a Q1-ben és a Q2-ben nem találta a ritmust, zavarta a pályán lévő nagy por. Vasárnap reggel sem találta meg a komfortzónáját, küszködött a warm-up-ban a murvás részeken. Hálás a csapatnak és Petternek, hogy segítettek neki, hogy összekaphassa magát és csak a vezetésre kelljen koncentrálnia. Az elődöntőben jól rajtolt, de a döntő rajtja nem sikerült túl jól, küzdött is Timmy Hansennel, de Hansen hibája után kitisztult előtte az út és mögötte sem volt akkora tülekedés és megnyerte a kanadai döntőt.

press_2f2018_07_can_atmosphere_28204_29.JPG

A második helyen a Peugeot Total csapat svéd pilótája Timmy Hansen végzett, aki a döntőben is a második helyről rajtolt. Hansennek ez volt az idei második dobogós helyezése ezzel a bajnokság második helyére lépett előre ahol pontegyenlőséggel áll csapattársával Sebastien Loeb-bel. Hansen elmondta, hogy sokkal jobban érezte magát az új Peugeot 208-ban, mint a régiben még a Svéd fordulón, és egész hétvégén keményen tudta nyomni a gázt. Az elődöntőben Andreas Bakkeruddal volt nagy csatában majd a döntő elején hibázott egy kicsit mikor rácsúszott a pályát övező falra. Szerencséjére nem történt baj így be tudott érni a második helyre csapattársa Loeb pedig harmadik lett, így dupla dobogót ünnepelhetett a csapat.

press_2f2018_07_can_ekstrom_28402_29_281_29.jpg

Tehát a harmadik helyen Sebastien Loeb végzett szintén a Peugeot Total csapat színeiben. Elmondta, hogy egy igazi lent is fent is hétvégéje volt, ahogy az a rallycrossban előfordulhat. Szombaton megnyerte a Q1-et és a Q2-t is, remek ritmusban tudott autózni és a 208-as is kiválóan üzemelt. Vasárnap viszont Q3-ban ütközött Ekströmmel, az elődöntőben nem sikerült jól a rajtja és az utolsó kanyarban hibázott egyet. A döntőben az utolsó sorból indulva harmadik lett, amire azt mondta nem rossz és örül ennek valamint annak is, hogy csapattársával ketten állhattak fel a dobogóra.  

press_2f2018_07_can_final_28501_29.JPG

A döntőben negyedik helyezett lett Petter Solberg a PSRX csapattól, ötödik helyen végzett Mattias Ekström az EKS Audi Sport csapat színeiben és a hatodik helyen fejezte be a döntőt a STARD Ford Fiesta Supercar-jával versenyzője Janis Baumanis Lettországból. Neki ez volt idén az első döntője amibe beverekedte magát, és itt Kanadában ő nyerte meg a döntőben legjobban rajtolónak adható Monster Energy Supercharge Award díjat.

press_2f2018_07_can_larsson_28302_29.JPG

Itt tartották az Amerikai Rallycross Bajnokság (ARX) harmadik fordulóját is. Itt a Volkswagen Andretti Rallycross csapattól Scott Speed nyert, második lett Tanner Foust, harmadik a Loenbro Hoonigan’s embere Ken Block míg a negyedik helyen a Subaru Rally Team USA versenyzője Patrik Sandell végzett.

press_2f2018_07_can_loeb_28303_29.JPG

A svéd Oliver Eriksson nyerte a 2018-as nemzetközi RX2 széria ötödik versenyét, mögötte végzett Guillaume De Ridder Belgiumból és az amerikai Cole Keatts.

press_2f2018_07_can_loeb_28304_29.JPG

Az ARX2-ben ami az amerikai rallycross előneveldéje, szombaton nyert Martell, második lett  Christian Brooks és harmadik Travis PeCoy. Vasárnap az első két ember változatlan felállásban végzett, míg a harmadik helyen Alex Keyes fejezte be a döntőt.

press_2f2018_07_can_timerzyanov_28302_29.JPG

Következő versenyhétvége ismét Európában, Franciaországban lesz a Lohéaci pályán szeptember első hétvégéjén.

press_2f2018_07_can_podium_28501_29.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr214164807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása