Dani Sordo a Barum Rallyn!

i20_sanremo.jpg

A soron következő, az idei rally Európa bajnokság ötödik állomásán a csehországi 48. Barum rallyn rajthoz áll a Hyundai Motorsport gyári versenyzője a 35 éves spanyol Dani Sordo is. Most nem az i20 WRC-vel, hanem a privátoknak és a nemzeti illetve a regionális bajnokságoknak fejlesztett Hyundai i20 R5-tel száll csatába. Részvételének célja nem más mint, hogy ezzel is promózzák és népszerűsítsék a Hyundai R5-ös rallyautóját valamint bizonyítsák annak versenyképességét.

dani_sordo_1.jpg

A 48. Barum Rally augusztus 24-26. között kerül megrendezésre a már jól ismert Zlín városban és annak környékén. Péntek reggel shakedown lesz, aznap este egy városi szuperspeciál. Majd szombaton nyolc gyorsasági (2 x 4) vár a mezőnyre vasárnap pedig hat gyorsaságit (2 x 3) kell még megfutnia a mezőnynek. Annak a mezőnynek, akinek név szerinti kiléte jelenleg még nem ismert, de minden évben az egyik legkeményebb az Európa bajnoki futamok között. Nem lesz tehát egyszerű dolga Herczig Norbertéknek sem akik jelenleg az EB összetett harmadik helyén tanyáznak. Az utolsó két murvás viadalon Norbiék dobogóra állhattak és töretlenül szurkolok nekik továbbra is, de félek tőle, hogy ez itt most nem fog sikerülni. Nem baj, célba kell majd érni, pontot kell szerezni és kész. De nem is akarok most ebbe jobban belemenni.

carlos_del_barrio.jpg

Visszatérve Dani Sordo-ra. Ő egy nagyon ügyes és tapasztalt versenyző, akinek talán pont az aszfaltos rallyk fekszenek jobban így biztos nem fogja hagyni magát. De biztos nem fogja hagyni magát a mezőny többi versenyzője sem, akiknek valószínűleg nagy skalp lenne ha legyőznék Dani Sordo-t. Sordo-nak egyébként sűrű két hete lesz, mert a Barum rally előtti hétvégén lesz a Német rally VB forduló ahol ő lesz az egyik gyári Hyundai versenyző, és amikor az a verseny véget ér, ő onnan megy tovább Zlínbe.

Dani Sordo 2005-ben megnyerte a JWRC sorozatot (Super 1600), 44-szer állt a WRC céldobogóján, nyert WRC futamot, kétszer volt év végén abszolút harmadik (2008, 2009), egyszer volt negyedik (2007), és háromszor abszolút ötödik (2010, 2013, 2016).

Szóval egy várhatóan irgalmatlanul sűrű és erős R5 mezőny vár Dani Sordo-ra és navigátorára Carlos Del Barrio-ra.  

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4814163891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása