Botka Rally Team, Barum Rally: Már régen mosolyogtak ennyit

botkarallyteam_barum2017_17.jpg

Botka Rally Team
European Rally Championship, 47. Barum Czech Rally Zlín
2017.09.08. – Csehország, Zlín

Már régen mosolyogtak ennyit

Pedig célba sem értek a legutóbbi futamukon Botka Dávidék… A Barum Rally-n szereplő Botka-Mesterházi duó minden megtett kilométerét élvezte a cseh versenynek, még akkor is, ha az eredmények nem mindig ezt mutatták. Egyre erősebb az ERC mezőnye…

A lengyel EB futam után a cseh versenyen indult augusztus utolsó hétvégéjén a Botka Rally Team csapata. Ahogy a Rzeszowban, úgy Zlínben is Mesterházi Márk navigált Dávidnak. Sajnos nem látták meg a céldobogót, de nagyon élvezték a verseny minden megtett kilométerét. „Már régen mosolyogtam annyit, mint most.” – kezdte összefoglalóját Dudu. „Annyira élveztük a versenyzést! A kocsi tökéletes volt, amíg mentünk.”

Két évvel ezelőtt még a Mitsubishivel szerepelt itt Dávid és összetettben hasonló eredményeket ért el a gyorsasági szakaszokon, mint most az új Skodájával. A két év alatt ’csak’ annyi változott, hogy 20 db R5-ös autóval több nevezett erre a futamra… „Természetesen a mostani helyezésünkkel nem voltam elégedett, de sajnos ez van. Gyorsan mentünk, de az eleje űridőket megy. A második nap már a mi eredményeinkkel sem volt gond. Szerintem egy VB futamon ha elindulnánk, ott sokkal könnyebb dolgunk lenne, mint az EB-n. Itt sokkal sűrűbb a kategória, már az első húszban sincs miért szégyenkezni! És talán ami a legfontosabb a tavalyi szezon után: élveztem minden kilométerét a futamnak a Skodával!”

Egy kicsit segítette a fiúkat a pályaismeret. „A gyorsasági szakaszokból többet ismertünk. Ami olyan volt, mint tavaly, azon mentünk a legjobbat. Sokat számít a pályaismeret, az egyértelmű és a csehek nagyon jól mennek mindenhol, otthon aztán még jobban…” – mondta a pilóta. „A végén, mielőtt megálltunk volna, sikerült már a legjobb 10 között menni, az utolsó mért gyorsunkon megelőztük Magalhaes-t, aki a második a bajnokság éves értékelésében, de Gryazin és a helyi menőkből többen is mögöttünk végeztek.”

Nem csak a versenyzők, de a nézők körében is nagyon népszerű a Barum Rally. Egész Zlín rally lázban ég ilyenkor és a pályák mellett is rengeteg a szurkoló. „Megint nagyon jó érzés volt a magyar zászlókat látni. A nézők között nagyon sok magyar versenyző volt kint, sokakkal találkoztunk a szervizparkban. Jó érzés volt, hogy látszott rajtuk, hogy szurkolnak nekünk is.”

botkarallyteam_barum2017_04.jpg

Sajnos nem jutott el a csapat a céldobogóig: „Nem tudtuk befejezni a versenyt.” – összegzett röviden Botka Dávid. - „Van egy alkatrész az autóban, amit 600 kilométerenként ki kell cserélni. Ezt a futam előtt a csehet kicserélték, amikor felújításon esett át a motor, váltó és difi. Sajnos egy gyári hibás alkatrész került beépítésre a differenciálműbe. Amikor az utolsó előtti gyorsunkról lejöttünk, akkor furán állt meg az autó. Tolatnom kellett és egy fog letört az áttételből és teljesen rendbe rakta a váltónkat és mindent, amit ott lehetett.”

A szezon következő versenye az olasz futam, a Rally di Roma Capitale. Az olasz főváros történelmi központja, a Colosseum mellett is elhaladó verseny szeptember közepén kerül megrendezésre, de még kérdéses, hogy a csapat rajthoz tud e ott majd állni: „Azon múlik, hogy addigra elkészül e a váltónk, amit a Barum után haza sem hoztunk, kint hagytunk a cseheknél.”

Kövessen minket facebook oldalunkon!

Szöveg és fotók: Botka Rally Team

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4812812676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása