Petter Solberg nyert Lydden Hillben

press_2f2017_05_gb_solberg_28101_29.jpg

A múlt hétvégi Lydden Hillben rendezett, az idei ötödik rallycross VB fordulón ünnepelte a sportág az 50. születésnapját.

press_2f2017_5_lyddenhill_1.jpg

A döntőt a kétszeres világbajnok norvég Petter Solberg nyerte meg Volkswagen GTI Polo RX Supercar-ral, második lett csapattársa a svéd Johan Kristoffersson míg a dobogó legalsó fokára a Hoonigan Racing Division csapat norvégja Andreas Bakkerud állhatott fel Ford Focus RS RX Supercarjával. Ezzel a PSRX Volkswagen Sweden csapat teljes győzelmet aratott Lydden Hillben.

Ezzel az eredményével Kristoffersson négy ponttal átvette az összetettbeli vezető pozíciót az uralkodó világbajnoktól az Audi S1 EKS RX Quattro-t hajtó Mattias Ekströmtől. Ekström egyébként defekttel küzdött a döntő futam alatt.

press_2f2017_05_gb_ekstrom_28102_29.jpg

A PSRX Volkswagen Sweden csapat tovább növelte előnyét a csapat bajnokságban, masszív 69 ponttal vezetnek a Team Peugeot-Hansen előtt.

A boldogságtól sugárzó Solberg elmondta, hogy ez volt az a győzelem amire már nagyon várt. Utoljára tavaly Portugáliában tudott döntőt nyerni. Az autó jó, a csapatban az összhang tökéletes és Johann illetve Petter győzelmei megadták a végső visszaigazolást mindenkinek, hogy helyes úton járnak.  Solberg most a hazai Norvég futamra készül gőzerővel. Legalább 25.000 honfitársa fog nekik a pálya mellől szurkolni, ami mindig hatalmas élményt jelent neki. Egyúttal köszönetét fejezte ki mindenkinek aki Lydden Hillben segített a verseny lebonyolításában.

press_2f2017_05_gb_podium_28301_29.jpg

A bajnokság új éllovasa a 28 éves Kristoffersson gratulált csapattársának, aki véleménye szerint briliáns munkát végzett a hétvége során.  Rendkívül boldog amiatt, hogy vezeti a bajnokságot és, hogy csapata is élen áll a csapatbajnoki versenyben. Elmondta azt is, hogy keményen fog dolgozni annak érdekében, hogy a vezető pozícióját megőrizze.

press_2f2017_05_gb_block_28103_29.jpg

A harmadik helyezett Andreas Bakkerud elmondta, hogy a két VW-s egész hétvégén rendkívüli teljesítményt nyújtott így megérdemelten húzták be a dupla győzelmet mely győzelemhez őszintén gratulál nekik. Elmondta, hogy az egész Hoonigan Racing Division csapat igen keményen dolgozott a hétvége során, de most ennyire futotta erejükből.

A negyedik helyezett francia rally világbajnok Sebastien Loeb, a Team Peugeot-Hansen színeiben komoly csatát vívott a döntőben Mattias Ekströmmel. Ötödik helyen végzett Mattias Ekström míg Timmy Hansen lett a hatodik. A hetedik helyen a Hoonigan Racing Division főnöke Ken Block végzett, míg a nyolcadik helyre a brit Andrew Jordan ért be.

press_2f2017_05_gb_final_28302_29.jpg

A világbajnoki sorozat állandó magyar résztvevője Lukács „Csucsu” Kornél most nem szerzett pontot ellenben megszerezte a sorozat első győzelmét. Amely győzelem nem volt más, mint a vasárnapi Q4 időmérő egyik futama! Reméljük előbb utóbb jönnek Csucsunak a minél jobb eredmények, jó lenne ha az idén eljutnának odáig, hogy néha az elődöntőkbe bejusson.

press_2f2017_05_gb_lukas_28101_29.jpg

A francia Cyril Raymond dominált a RX2 International Series második futamán. Megnyerte az összes kvalifikációt, az elődöntőt majd a döntőt is. Raymond elmondta: nagyszerű és tökéletes hétvégén vannak túl, ez már a második győzelme az idényben, nagy köszönet illeti az egész csapatot. Egy gondja volt csupán, a döntő felénél eltört az egyik hátsó lengéscsillapítója de ez sem akadályozta meg őt a győzelemben.

A brit Dan Rooke lett a második, míg a norvég Thomas Holmen végzett a harmadik helyen.

A világbajnoki sorozat következő hatodik futama Norvégiában, Hellben lesz a jövő hétvégén, azaz június 9-11. között.

press_2f2017_05_gb_solberg_28203_29.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4412556047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása