Elhagyja a WRC-t a VW Motorsport csapata

Mai napon hivatalosan is megerősítették azt ami eddig csak pletyka volt, a VW Motorsport csapata 2016 végén befejezi a WRC-ben való részvételét. 

img_20161101_193154.jpg

Ezzel a döntéssel az egyik legsikeresebb gyártó távozik a rally VB-ről. 2013 és 2016 között sorozatban négyszer nyerték meg a gyártók a pilóták és a navigátorok világbajnoki sorozatát, ezzel 12 rally VB címet zsebelve be. Ez idő alatt 42 VB futam győzelmet arattak és 621 gyorsaságin volt az övék a leggyorsabb idő.

A csapatvezetés elmondta azt is, hogy a körülbelül 200 fős alkalmazotti gárda minden tagjának fognak találni munkát.  

A VW Motorsport a jövőben az új technológiák fejlesztésére és az ügyfélszintű sorozatokra helyezi a hangsúlyt. Ide értendő a TCR pályaautó sorozat ahol a VW Golf Gti TCR verziója is versenyzik illetve a népszerű Global Rallycross Series ahol két VW Beetle-re hasonlító, a VW Motorsport segítségével fejlesztett versenyautóval fognak küzdeni a bajnokságban. Itt egyébként Scott Speed megnyerte a 2015-ös és a 2016-os bajokságot is illetve az idén a csapat bajnokság is hozzájuk került.

Ami a VW Motorsport jövőbeni terveiben talán a legfurább, hogy 2017-ben elkezdenek fejleszteni egy R5 kategóriás rallyautót melyet 2018-tól lehet majd megvásárolni. Tekintve, hogy házon belül ott van a piac illetve a kategória egyik legsikeresebb versenyautója a Skoda Fabia R5 felettébb elgondolkodtató, hogy mire megy ki az egész történet. Csak remélni tudom, hogy cserébe a Skoda Fabiából WRC-t fejlesztenek amivel visszatérhetnének a WRC sorozatba. 

Szöveg: Tommy

Fotó: Internet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr911924341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása