Lotus Cup Eastern Europe utolsó futama

Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság utolsó viadalán a Hungaroringen a Lotus Cup Eastern Europe mezőnyében az alábbiak szerint dőlt el a bajnoki cím sorsa.

OB VII. kategória- Lotus Cup Eastern Europe, XI. futam összefoglalója:

A Lotus Cup Eastern Europe mezőnyében a gördülő rajtot a poleból induló Mór Csaba kapta el a legjobban, vezető helyét nem is engedte át másnak, rajt-cél győzelmet aratott a sorozat XI. viadalán. Csakúgy, mint a körrekorddal teljesítő Mór Csaba, Balogh György is kibérelte magának a második pozíciót. A verseny felénél azonban történt némi helycsere, a dobogó harmadik helyén tanyázó Sánta János nem tudta tartani a folyamatosan támadó Balogh Bencét, így végül átengedte a harmadik pozíciót és az azért járó pontokat.

He-Do Hankook Autós Gyorsasági OB XI. futam végeredménye, OB VII. kategória, Lotus Cup Eastern Europe:

  1. Mór Csaba (GFS Racing Team, Lotus V6 Cup R) 28:32.893
  2. Balogh György (GFS Racing Team, Lotus Evora GT 4)     +22.120
  3. Balogh Bence (GFS Racing Team, Lotus Evora GT 4)     +44.971

 

OB VII. kategória- Lotus Cup Eastern Europe, XII. futam összefoglalója:

A Lotus Cup Eastern Europe sorozat XII. futamán ismét Mór Csaba brillírozott, a fordított rajtrács miatt igaz, hogy az utolsó helyről kezdte meg a felzárkózást. A Lotus V6 Cup R-rel gyorsan átküzdötte magát a többieken, és már az első kör végén az élre állt. Az élről induló Burkus Egont nemcsak Mór utasította maga mögé, hanem Baloghék is, előbb Balogh György, majd Bence. Az első futamon itt véget is ért a csata, most azonban az ifjonc Balogh nem engedte édesapját újból tündökölni, így megelőzte és felzárkózott a második helyre. A végső sorrend tehát: Mór Csaba, Balogh Bence, Balogh György, Sánta János, majd Burkus Egon.

Mór Csaba: „Nagyon jó rajt után az első kanyarban már az élre álltam. Fordított rajtrács volt, onnantól kezdve a szokásos volt a menetrend, mint ahogy egész évben, saját magammal versenyeztem. Ideálisnak találom ezt a Lotus-kupát arra, hogy az ember felkészüljön komoly profi sorozatokra.”

Balogh Bence: „Jó és élvezetes volt a futam, egyre jobban hozzászokom az autóhoz. Ez volt a második napom az autóban, amit nagyon élveztem. Még egy kicsit szeretnék gyorsulni, egy másodpercet kell javítani a legjobb köridőmön.”

Balogh György: „Tök jó volt verseny. A pálya kellemesen felszáradt, szinte hibátlanok voltak a körülmények. Csabi leszakadt már az elején, mi meg a Bence fiammal elfoglaltuk egymást. Jót autóztunk!”

He-Do Hankook Autós Gyorsasági OB XII. futam végeredménye, OB VII. kategória, Lotus Cup Eastern Europe:

  1. Mór Csaba (GFS Racing Team, Lotus V6 Cup R)          28:13.959 perc
  2. Balogh Bence (GFS Racing Team, Lotus Evora GT 4) +47.356
  3. Balogh György (GFS Racing Team, Lotus Evora GT 4) +48.798

 

Szöveg: Papp Zsuzsa

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7411817319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása