Meghalt Ferjáncz Attila....

Ma reggelre, kevéssel hetvenedik születésnapja előtt, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ferjáncz Attila az örökös Magyar ralibajnok. 

ferjancz3.jpg

Ferjáncz Attila aktív versenyzői pályafutása 1998-ig tartott. Pályafutása alatt 32 Magyar Bajnoki címet gyűjtött be, ebből 29 rali és 3 hegyi bajnokság volt. Ezenkívül kétszer lett bronzérmes az akkor még igen nívósnak és keménynek tartott rali Európa bajnokságban, itt 23 futamgyőzelmet aratott. Az év magyar autóversenyzőjévé választották 1972-ben, 1974–1982 között majd 1986-ban és 1987-ben. Az Autósport Örökös Magyar Bajnoka volt. 1981-ben a Sportérdemérem arany fokozatának kitüntetettje. 2000-ben kimagasló pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

ferjancz5.jpg

Versenyzői pályafutása után, 1999-től 2007-ig a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke lett, majd 2008 decemberétől újra ezt a posztot töltötte be. 2000-től a Magyar Nemzeti Sportszövetség elnökségének a tagja volt.

Szerencsésnek érzem magam, hogy láttam őt még versenyezni a Lancia Delta Integraléval, a Ford Escort Cosworthtal és a Renault Mégane Maxi Kit Carral.

ferjancz4.jpg

Szintén raliversenyző András fia a következő szavakkal búcsúzott legendás édesapjától, "Édesapám! Szeretlek. Felneveltél egészségben, jólétben, szeretetben. Magyarország ikonja vagy, a Magyar Autósport mindent neked köszönhet. Te, most már a legnagyobbakkal versenyzel egy jobb helyen. Királyként éltél és királyként távoztál! Ég veled édesapám!!"

Emlékét örökké megőrizzük!

Szöveg: Tommy

Fotók: internet
  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr18657446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása