A Volvo adja a WTCC biztonsági autóját

Azt már régebben tudjuk, hogy az idei évtől kezdve a Volvo visszatér a WTCC sorozatba de a mai nappal bejelentették, hogy a 2016-os szezontól kezdve a Volvo adja a 12 futamos túraautó világbajnoki sorozat biztonsági autóját is.

volvo_v60_polestar_wtcc_safety_car_01.jpg

A típus a Volvo házi tuning cégénél a Polestarnál átépített V60-as lesz. Ez egy gyakorlatilag széria autó, csak azok a dolgok vannak rajta átalakítva illetve bele szerelve amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a feladatát maradéktalanul elláthassa. Így bukócső kerül bele illetve a segítségnyújtáshoz és a kommunikációhoz szükséges eszközöket szerelik bele. Ahhoz, hogy a pályán is megfelelő módon lehessen vele haladni és adott esetben ne tartsák fel vele a mezőnyt módosítanak pár dolgot a futóművön és az erőátvitel hangolásán is. Ennek megfelelően Polestar-Öhlins lengéscsillapítókat, Polestar karbon első toronytámaszt, Polestar rugókat kap az autó.  

volvo_v60_polestar_wtcc_safety_car_02.jpg

Álló helyzetből 100 km/h-ra 5.0 másodperc alatt gyorsul fel és 250 km/h a limitált végsebessége.

Motorja a T6 nevezetű, 350 lóerős és 500 Nm teljesítményű, Borg Warner kettős megfújású turbóval szerelt benzinmotor mely maximum 1,2 baros töltőnyomást állít elő. A Polestar által gyártott 63,5mm átmérőjű full rozsdamentes kipufogóval szerelték.

Váltója a kormányról is kapcsolható AWF21 automata kivitel. A Polestar átprogramozta a váltó elektronikát így gyorsabban kapcsolja a fokozatokat, rajt elektronika is került az autóba.

Az erő átviteléről Haldex rendszerű négykerék meghajtás gondoskodik melyet a Polestar szintén átprogramozott így több nyomaték jut a hátsó kerekekre, ami a pályán való gyors haladásban segíti a Volvo V60 biztonsági autó vezetőjét.

A fékek a Brembótól származnak, elől 6 dugattyúsak és 371×32 mm méretű hűtött tárcsákkal és a Brembo HP1000-es fékbetétjével dolgoznak együtt. Hátul 302×22 mm méretű szintén hűtött féktárcsák vannak és a Brembo HP2000-es fékbetétjét szerelik bele.

A gumiabroncsok a Michelintől származnak és a Pilot Super Sport széria 245/35 ZR20 (95Y) XL méretű darabjait rakják fel a Polestar 8*20” méretű alufelnijeire.

Az autó súlya 1834 kg, az üzemanyagtank pedig 67,5 literes.

volvo_v60_polestar_wtcc_safety_car_03.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: WTCC Official

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr308534200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása