Fiat 124 Spider - végre egy igazi giga király raliautó!

fiat_124_abarth_rgt_14.jpg

Az idei Genfi autószalonon mutatták be a Fiat 124 Spiderből épített, az FIA R-GT szabályzatának megfelelő Abarth raliautó prototípus verzióját.

fiat_124_abarth_rgt_1.jpg

Az új Fiat 124 Spider raliautót negyven év után mutatták be, hiszen a régi típus utolsó (világbajnoki) versenye az 1976-os Monte Carlo rali volt.

fiat_124_abarth_rgt_10.jpg

Az autó a ralisport legszebb éveit idézi, kisméretű kétüléses kupé karosszéria, a jó súlyelosztás miatt a végletekig hátratolt orrmotor és hátsókerék hajtás. Az Abarth Racing Team építette a fentebb már említett R-GT szabályok szerint, a motor 1,8 literes, négyhengeres, turbó feltöltéses körülbelül 300 lóerős teljesítménnyel, váltója hat sebességes szekvenciális, mechanikus differenciálzárral. A karosszériát természetesen alaposan megerősítették, bukócsövet szereltek bele és az utcai típus kabrió tetejét is lecserélték nyithatatlan merev verzióra, ami biztonsági okok mellett az autó torziós merevségét is növeli.

fiat_124_abarth_rgt_11.jpg

Az Abarth csapatnak igen komoly együttműködő partnereket kvázi szponzorokat sikerült meggyőznie a projekt és a technikai háttér biztosításához. Így a kenőanyagok és a motor területén a Petronas Selenia, az alkatrészek előállításában az Adler Pelzer Group míg a gumik fejlesztésében a Michelin vett részt.

fiat_124_abarth_rgt_12.jpg

További együttműködő partnerük a Sabelt, aki az üléseket, a kormányt és a biztonsági öveket biztosítja, míg a Kappa cég a ruházatot adja. A versenyfelnik az OZ-től érkeznek, a futóműben pedig az EXT SHOX az Abarth partnere. Az elektronikai partnerük a Magneti Marelli míg üzemanyag téren a Panta versenybenzinével számoltak.

fiat_124_abarth_rgt_13.jpg

A Fiat 124 Abarth Spider R-GT raliautó előreláthatólag 2017-től vehet részt különböző rali bajnokságokban.

fiat_124_abarth_rgt_15.jpg

Az Abarth tervei szerint sok versenyző fog fantáziát látni abban, hogy kilinccsel előre érkezzenek meg egy kanyarba. A Genfi autószalon után indul az értékesítés, a tervek szerint kb. 150.000.-€ vételártól.

fiat_124_abarth_rgt_16.jpg

fiat_124_abarth_rgt_4.jpg

fiat_124_abarth_rgt_5.jpg

fiat_124_abarth_rgt_6.jpg

fiat_124_abarth_rgt_7.jpg

fiat_124_abarth_rgt_8.jpg

fiat_124_abarth_rgt_9.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr138439602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása