Élő TV adás a Rallycross VB futamokról

7907.jpg

A Monster Energiaital gyártó által támogatott 2016-os FIA Rallycross Világbajnokság mind a tizenkét fordulójáról lesz élő közvetítés az Egyesült Királyságban és Írországban. Ez nagyszerű hír a szigetlakóknak, ami ebből nekünk szárazföldi Európaiaknak jó hír, hogy a versenyek utáni kedd esténként az Eurosporton is lesz egy összefoglaló a versenyhétvégéről.

Ez egy jó hír mert a rallycross világbajnokság egyre népszerűbb és egy rendkívül látványos autósport szakág, ráadásul időről időre itt is felbukkannak Magyar versenyzők akik nem is szoktak rosszul szerepelni a futamokon, tehát mindig van kinek szurkolni.

csucsu.JPG

A széria hivatalos honlapján egyenlőre annyi ismert, hogy a korábban a rali VB-n vitézkedő Lukács "Csucsu" Kornél is a rallycross mellett kötelezte el magát. Megvették Koen Pauwels Ford Focus Supercar-ját és azzal támadnak a 2016-os idényben az EuroRX kategória összes futamán. Kornél elmondta, hogy befejezte a raliversenyzést és a jövőben a rallycrossban folytatja pályafutását. Elmondása szerint jobban fekszik neki az a versenyzési mód ahogy a rallycrossban kell menni, azaz rövid sprint futamok vannak de ott ki kell adni mindent magából. Szeretne a szezon előtt minél többet versenyautóban ülni, tesztelni de a hideg téli magyarországi viszonyok között ez nem olyan egyszerű. Kornél szerint az EuroRX sorozat egy jó lépcsőfok a World RX-ben való sikeres szerepléshez ahol meg akarja valósítani álmát, hogy világbajnokká válhasson. Ötéves kora óta világbajnok akar lenni, reméli, hogy az EuroRX-ben idén megmutathatja képességeit, tapasztalatot szerezhet majd 2017-ben már egy jó helyezést is elérhet a bajnokságban. Ezt követően pedig remélhetőleg már semmi akadálya nem lesz a WorldRX-ben való sikeres szereplésének.

Az első EuroRX futam a világbajnokság harmadik futamán Belgiumban lesz, május 13-15. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.fiaworldrallycross.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr368347164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása