Elfyn Evans egy Ford Fiesta R5-tel vág neki a szezonnak

evans.jpg

Elfyn Evans az M-Sport pilótájaként egy legújabb fejlesztésű Ford Fiesta R5-tel vág neki a WRC2 szezonnak.

Az M-Sport Evans által szeretné bizonyítani, hogy a tovább fejlesztett Ford Fiesta R5 globálisan is nézve még mindig az egyik legütőképesebb R5 kategóriájú raliautó a piacon. Több mint hat hónapos fejlesztés eredményeképp az autón megváltoztatták a hengerfejet, a dugattyúkat, a szívó és kipufogó oldali vezérműtengelyeket, a kipufogócsonkot és a kuplungot illetve a lendkereket. Az M-Sport elkötelezett mérnökeinek és tervezőinek fejlesztőmunkájának köszönhetően az autó teljesítménye 32 lóerővel lett több 4500 fordulaton, a forgatónyomaték többlet pedig 56Nm 4000-es fordulaton. 

A fejlesztésekre még rendelkezésre álló jokereket az első lökhárító, a hátsó aerodinamikai eszköz, a lengőkarok, a Reiger lengéscsillapítók és az első kiegészítő lámpákra fogják elhasználni. Az ezen változtatásokkal felvértezett Ford Fiesta R5-t várhatóan március körül küldik csatasorba.

A 2015-ös évben az M-Sport World Rally Team pilótájaként egy Fiesta WRC-vel két dobogós helyezést is elérő Elfyn Evans személyében egy bevált, tapasztalt és ügyes versenyző fogja bizonyítani, hogy a legújabb fejlesztésű Ford Fiesta R5 még mindig a WRC2 kategóriájának élvonalába tartozik. Megerősítették azt is, hogy Evans egyenlőre a Monte-Varlói és a Svéd rali VB futamokon áll rajthoz és navigátorát is lecseréli honfitársára a szintén wales-i Craig Porryra. Ő sem első bálozó a rali VB-n, 37 VB futam rajtja áll a neve mellett. 

msport.jpg

Evans köszönetet mondott eddigi társának Daniel Barritnak az elmúlt három éves együttműködésükért, tudása és tapasztalata sok mindenre megtanította Evansot és hálás neki mindazért amit a közös versenyzésükért tett. De most egy új fejezet kezdődik az életében melyben Craig Porry lesz a társa és nagyon várja már a közös munkát, hogy sikeresen elérjék közös céljaikat. 

Malcolm Wilson M-Sport vezér elmondta, hogy szívesen tartják meg Evansot és nagyon várják, hogy egy felszabadult, nyomások alól felszabadult versenyzéssel bizonyíthassa rátermettségét a rali VB-n. Nagyon várja már az új Fiesta R5 indítását melyhez egy tapasztalt pilótát akartak és úgy gondolja erre Evans a legjobb választás. A Ford Fiesta R5 egy rendkívül versenyképes ajánlat hiszen az elmúlt évben megnyerték vele a rali EB-t és reményeik szerint az új fejlesztésekkel Evans továbbra is a WRC2 csúcsán tudja tartani az autót.

Szöveg: Tommy

Fotó: M-Sport 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr348238346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása