Négy autóval debütál a Korzikai WRC futamon a Hyundai Motorsport

hyundai_korzika_3.jpg

A jövő hétvégén, október 1-4. között a hét év távollét után Korzikára visszatérő Francia rali VB futamon fog versenyezni a Hyundai Motorsport csapata. 

Az idei évi bajnokságból már csak három forduló van hátra. A Hyundai Motorsport korzikai célkitűzése, hogy megszilárdítsa a csapatbajnokságban második helyét. A szezonban harmadik alkalommal fog a csapat négy i20 WRC-t csatába küldeni. A versenyzőpárosok nevei a korábban már megismertek, azaz a Neuville-Gilsoul, Sordo-Marti, Paddon-Kennard és az Abbring-Marshall kettősök. 

hyundai_korzika_1.jpg

Az utolsó Ausztrál ralin jól szerepelt a csapat, megnyertek öt gyorsasági szakaszt és Hayden Paddonék jóvoltából egy ötödik helyet szereztek meg. Az év végére az utolsó három WRC futamra visszatér a mezőny Európába. Korzika a Citroent és a Fordot leszámítva mindenkinek új kihívást fog jelenteni, bár a pilóták közül vannak akik versenyeztek már itt. 

Korzikán az eredeti felállásban fognak rajthoz állni a versenyzők. Neuvilléket és Sordoékat az egyes számú Hyundai Shell World Rally Team-be nevezték míg Paddonék és Abbringék a kettes számú Hyundai Mobis World Rally Team színeiben állnak rajthoz. 

A Francia rali VB 1973-2008 között Korzikán zajlott majd elvitték a futamot a szárazföldre Strasbourg környékére. Idén azonban elhagyják az Elzászi régiót és visszatér a versengés a szigetre. 

A sziget nyugati partján fekvő Ajaccio látja vendégül a csütörtöki rajt és a vasárnapi cél ceremónia eseményeit. A szervizparkot a sziget közepén lévő Corte városában alakítják ki. 

hyundai_korzika_2.jpg

A verseny lebonyolítása emlékeztet a klasszikus megbízhatósági ralikra, ugyan csak kilenc darab gyorsasági szakasz lesz de hétnek a hossza meghaladja a 35km-t! Az itteni aszfalt minősége smirgli szerű, rettenetesen eszi a gumiabroncsokat ezért a helyes gumiválasztás nagyon fontos lesz a hétvégén. A versenyzők legtöbbjének újak lesznek a pályák, új itinereket kell írniuk, ez mindenhol nagyon fontos de itt a 10.000 kanyar versenyén sem lehet ezt elkönnyelműsködni.  

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr437824274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása