Fényűző nevezési lista a 13. Rallylegendre

audi_quattro.JPG

Október 18-án pénteken a verseny rendezőség az előzetes tervek szerint nyilvánosságra hozta a már nagyon várt nevezési listát. Évről évre egyre több nevezést küldenek a versenyre, az idén húsz különböző nemzettől közel kétszáz érkezett. A világ legjobb és legismertebb versenyzői, a legnépszerűbb raliautóival melyek a legismertebb dekorációkkal rendelkeznek. Ennek megfelelően az idei nevezési lista is dúskál a nagy nevekben legyen szó a versenyzőkről vagy az autókról. Az autókat nézve rendkívül széles típus skálát láthatunk a ralisport hőskorától kezdve napjaink legmodernebb 1.6-os WRC raliautójáig. 

unnamed_7.jpg

Pilótákból még az utolsó pillanatban is maradt meglepetés, mert az eddig megismert nevek között nem láttuk, csak most vált nyilvánvalóvá az egykori gyári versenyző Francois Duval indulása egy Skoda Fabia WRC-vel. Pénteken tudhattuk meg azt is, hogy a motocross nyolcszoros(!) világbajnoka Tony Cairoli is indul az idei Rallylegenden egy Lancia Delta Integraléval. E szerint és a korábban már megismert nevekkel is kiegészítve egy igen tisztességes névsort láthatunk magunk előtt. Azt gondolom, hogy a teljesség igénye nélkül ezeket a pilótákat kiemelve kijelenthetjük, hogy ez a névsor megint nem semmi, Jari-Matti Latvala, Markku Alén, Marc Duez, Michael Gerber, Christof Clausner, Luis Moya, Hayden Paddon, Vaclav Pech, Armin Schwarz, Paolo Valli, Beppe Volta, Erik Comas, Miki Biasion, Boroznaki Tibi, Tony Cairoli, a Colombinik, Francois Delecour, Érdi Tibor sen., Juha Kankkunen, Fabrizia Pons, Rui Madeira, Gustavo Trelles, Tobia Cavallini, Francois Duval, Stepan Vojtech, Graziano Rossi, Paolo Diana. Rajtuk kívül rengeteg versenyzőpáros indul az idén is akiket az elmúlt években már megismerhettünk és stílusukkal mély nyomokat hagytak emlékezetünkben.   

A magyar szurkolóknak az idén sem kell bánkódniuk mert hét páros adta le nevezését. Van aki Ladával, van aki Suzukival vagy BMW M3-mal áll rajthoz, Érdi Tibi bácsi a régi Toyota Celica GT4-gyel ünnepli 60. születésnapját és van egy Ford Focus WRC is a nevezők között!

Aki teheti látogasson el idén is San Marinóba mert felejthetetlen élményben lesz része az garantált!

Szöveg: Tommy

Fotók: Rallylegend Press Office

0c080e608fac1972b7512ef36f09273f.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr237804766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása