Mai születésnaposunk Thierry Neuville

Ma ünnepli 27. születésnapját a belga Thierry Neuville rally versenyző.

thierry-neuville.jpg

Neuville nemzetközi pályafutását az egykori IRC sorozatban kezdte amely sorozat a korábbi rali Európa bajnokság egyfajta utódjaként tündökölt pár évig. Világbajnoki futamokon 2009-ben kezdett el indulni, ebben és a következő 2010-es évben a Citroen C2 különböző evolúcióival (R2, S1600) próbált szerencsét inkább kevesebb mint több sikerrel. 

2012-ben már tizenhárom VB futamon állt rajthoz egy Citroen DS3 WRC-vel a Citroen Racing kettes csapatában. Ebben az évben az év végi összetettben a hetedik helyig jutott. Talán az ebben az évben mutatott teljesítménye miatt is lecsapott rá a Ford pontosabban a Malcolm Wilson vezette M-Sport és 2013-ban beültette őt egy Ford Fiesta RS WRC-be. Futamgyőzelmet ugyan nem tudott szerezni de a sok egyéb dobogós helyezéseinek és a többi jó eredményének köszönhetően az év végi összesítésben az elismerésre méltó második helyen végzett. 

Thierry 2014-ben átigazolt a WRC-be visszatérő Hyundai-hoz a Shell Hyundai World Rally Team-hez ahol rögtön meg is tették egyes számú fix versenyzőnek. Indult az összes futamon és ahhoz képest, hogy a csapat a debütáló évét futotta Neuville-nek egész szép eredmények jöttek össze, hovatovább a német futamon megszerezte élete első WRC futam győzelmét. Ebben az évben a hatodik helyig jutott az összetettben ami tekintve, hogy egy új csapattal versenyzett szép eredménynek számít. 

Neuville jelenleg is a Hyundai-nál versenyzik és bár felröppentek pletykák miszerint az M-Sport szívesen látná őt újra a saját színeikben Thierry egyenlőre tagad és azt mondja nincs rá oka, hogy elhagyja a Hyundait.  

Neuville eddig 51 VB futamon állt rajthoz, egy futamgyőzelmet szerzett, ötször volt második és hatszor állt a dobogó harmadik fokára. 

140142_neuville06ita15cm075.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: Hyundai Motorsport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr297549688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása