Kris Meeke örül az újjá szervezett Szardínia ralinak

meeke.jpg

A Citroen Racing ír versenyzője Kris Meeke örül az újjá szervezett Szardíniai WRC futamnak. 

Az ír versenyző aki idén áprilisban megnyerte az Argentin ralit és ő volt az egyetlen ember a Portugál ralin aki harcba tudott szállni a VW armadával szemben bőséges tapasztalattal rendelkezik a mediterrán szigeten mivel korábban öt alkalommal már rajthoz állt itt. Azonban nem lesz szükség Meeke összes tapasztalatára mivel a WRC szezon idei hatodik állomásának útvonala két harmad arányban teljesen megváltozott a tavalyi évhez képest.

A pénteki nyitó nap teljesen más lesz és Meeke úgy véli, hogy az új utak egyenlőbb esélyeket teremtenek mindenkinek és a korábbi tapasztalatok kisebb jelentőséggel fognak bírni.

"Bár Szardínián a Rally Italia számomra az egyik legismertebb verseny úgy gondolom, hogy az idei évben sok új gyorsasági szakasz lesz, mindenki új itinereket kell, hogy használjon. Ez az egyik legdurvább rali a bajnokságban, az utak keskenyek de gyorsak, az utakat mindenhol fák és kövek szegélyezik ezért nagyon precíz itinert kell írni és ehhez hasonlóan kell vezetni is. Egy vezetői hibát nincs lehetőség korrigálni, nincs hely hibázni."

Meeke-nek nincsenek kétségei afelől, hogy fel tudja venni a harcot a VW Motorsport hármasa, személy szerint JML, Ogier és Mikkelsen ellen, ők hárman voltak akik Portugáliában letaszították Meeke-t a dobogóról.

"A Mexikó rali óta megmutattuk, hogy képesek vagyunk következetesen harcolni az élmezőnyben és tudjuk tartani a lépést az ellenfelekkel ezért fontos, hogy megtartsuk ezt a jó formánkat. Emiatt egy dobogós helyezés lenne elfogadható részünkre".

Szöveg: Tommy

Fotó: Citroen Racing

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr817529890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása