Egyre közelebb az idei Rallylegend, már csak négy hónap a rajtig

rl_locandina_2015.jpg

San Marinói köztársaság.

Már csak valamivel több mint négy hónapot kell várni és indul a Rallylegend. Kevesebb mint húsz hét és elkezdődik az eredeti, az év leginkább várt versenye ahol rengeteg féle régi és új raliautót láthatunk szerte Európából.

A San Marinói köztársaság rendezi ismét a Rallylegendet október 8-11. között a maga utánozhatatlan forgatókönyvével, lehetőséget adva arra, hogy az egykori nagy bajnokok és bajnok autóik ismét megmérkőzhessenek a gyorsasági szakaszokon. A gyorsaságikon melyek mindegyike a kicsi de extrém aktív mini állam területén található és amelyek egy része felkanyarog a Titan hegyre.

Ezen a ralin négy napon keresztül az érzelmek és a szórakoztatás van a középpontban, az idén rengeteg új dologgal amik még kidolgozás alatt állnak. Ezek az újdonságok az évről évre folyamatosan szenvedélyes munkát végző rendezőség meglepetései lesznek a mindig nagyszerű közönség számára. Az idei már a tizenharmadik Rallylegend lesz, a soron következő amelyen a nézők négy napon keresztül élvezhetik a ralisportot. 

Idén is a San Marinói köztársaság szívében a Multieventi Sport Domusban lesz a verseny központja ahol felépítik a rali falut és amely helyszín mindig neuralgikus pontja a versenynek. Itt van a központi szervizpark, a rajt-cél ceremónia, a különféle ajándék árusok, vendéglátóhelyek és találkozási pont a versenyzőkkel, versenyautóikkal. A rendezőség idén is szorosan együttműködik a San Marinói turizmus és sport minisztériummal és a San Marinói automobil szövetséggel. A verseny ideiglenes programja korábban már publikálásra került a hivatalos honlapon mely itt érhető el, http://www.rallylegend.com/2015/assets/uploads/2015/05/PROG2015-01-web.pdf. 

Az idei évben többek között a Lancia Delta S4-ről fog megemlékezni a verseny. Idén van harminc éve, hogy bemutatták a B csoportos Lancia Delta S4 raliautót amely rövid pályafutása alatt a ralisport királynőjévé és egyben rögtön egy legendává is vált. Sajnos idén van harminc éve annak is, hogy a Lancia Delta S4 bemutatkozó korzikai VB futamán Attilio Bettega halálos versenybalesetet szenvedett. 

A Rallylegenden idén megtalálhatjuk majd a legkülönfélébb dekorációkkal ellátott Delta S4-eket, a technikusokat és a versenyzőket akik a '80-as években irányították ezeket az autókat. Ezen kívül megtalálhatjuk majd a Delta S4 rendkívül ritka utcai verzióját is. Az elmúlt évek alatt tradícióvá vált, hogy a Rallylegenden egy téma szerint vannak kiállítva mindenféle exkluzív autók, idén ez a kiállítás a Lancia Delta S4-ről fog szólni.

img_3583.jpg

A korábban már említett Attilio Bettega lesz a másik főtémája a kiállításnak. A Trentinóból származó Bettega gyári versenyzője volt a Lanciának mikor halálos balesete szenvedett egy 037 volánja mögött a Korzika ralin. A rendezőség együttműködve Bettega családjával riportokat, beszélgetéseket fog tartani a rali faluban, hogy mindannyian megismerhessük és emlékezhessünk egy nagyszerű versenyzőről.

Bejelentették azt is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is a Volkswagen gyár lesz a verseny főszponzora. Ők adják a verseny hivatalos autóit, hoznak versenyautókat a gyári múzeumból amiket egykori kiváló versenyzők fognak kormányozni és idén is elhozzák előfutó autónak a jelenkor legjobb raliautóját a VW Polo R WRC-t amit az egyik hivatalos versenyzőjük fog vezetni. További támogatók a Hankook gumiabroncs gyár, a San Marinói Asset Banca bank, az Eberhard & Co. óra manufaktúra és a Valvoline olajcég. 

A verseny hivatalos honlapján folyamatosan frissülő hírekkel várják az érdeklődőket, ez a www.rallyelegend.com. 

Szöveg: Tommy

Fotók: Tommy és Rallylegend Official

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr77506518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása