Robert Kubica visszatér a WRC-re!

Miután Robert Kubica kihagyta az Argentin futamot a hétvégi Portugál rallyn a 2013-as WRC2 bajnok visszatér a rally VB körforgásába egy legújabb fejlesztésű Ford Fiesta RS WRC kormánya mögött. 

rk.JPG

Kubicáék az év elején gyorsan összehívott csapatuk átszervezésére hivatkozva hagyták ki az Argentin rallyt és most az idei évi első európai murvás futamon újra rajthoz állnak. A lengyel versenyző egyike annak az öt szerencsés embernek akik a legújabb fejlesztésű Fiesta RS WRC-vel küzdhetnek a további futamokon. 

Egy pár dél Portugáliában rendezett VB futam után a verseny visszaköltözik a tradicionális Porto város környéki észak portugáliai pályákra ahol a híres Fafei gyorsasági is szerepelni fog a programban. Az elmúlt években a Fafei gyorsaságit egyfajta prológként szerepeltették a Portugál rallyn de ezt leszámítva egy teljesen új versenynek vág neki minden versenyző páros.

Robert elmondta: "A csapatunk átszervezése miatt kihagytuk az Argentin versenyt de navigátorommal Maciek-kel már akkor megígértük a rajongóknak, hogy visszatérünk WRC-re. Egy új Fiesta RS WRC-vel fogunk rajthoz állni de a csapat körüli teendők miatt az autó tesztelésére már nem maradt időnk emiatt dolgos hétvége elé nézünk. Meg kell tanulnunk az autót és az új gyorsaságikat is, a Fafei pályát leszámítva mindegyik új lesz. Nagyszerű teszt verseny lesz ez a számunkra ahol mindig hatalmas mennyiségű ember tombol a pályák mentén és teremt ezzel rendkívüli hangulatot. A Portugál versenyen az RK World Rally Team az autót fejlesztő, építő M-Sporttal fog együtt dolgozni. Ezzel együtt folyamatosan azon dolgozik a csapatunk, hogy tovább fejlődjön. Teljes mértékben kihasználtuk az elmúlt hetekben eltelt időt és úgy érezzük a helyes irányba tartunk. Itt szeretnék köszönetet mondani a szurkolóink hatalmas támogatásának is."

Szöveg: Tommy

Fotó: RK World Rally Team

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr817474200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása